בעונה הזאת של השנה מתבצע בארץ דיג עומק של דגים גדולים, ואינטיאס הוא דג אידיאלי להכנת סשימי נא. הסלט הירוק מוסיף חמיצות, רעננות ומרקם קראנצ'י. תוכלו להשתמש בשאריות שמן הנענע לתיבול סלטים ולבנה וכמטבל טעים ללחם.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לשמן נענע
לסלט ירוקים
אופן ההכנה
מכינים שמן נענע
1
טוחנים בבלנדר שמן זית ונענע לקבלת משחה אחידה. אם צריך, פותחים את הבלנדר ומגרדים את התערובת מהדפנות פנימה בעזרת לקקן. מסננים במסננת צפופה או חיתול בד ושומרים את השמן המתובל בצנצנת במקרר עד חודשיים.
מכינים סלט ירוקים
2
מניחים בקערה שעועית, עלי ריג'לה, עירית, שזיפים ונענע, מתבלים בשמן זית, מיץ וקליפת ליים ומלח ומערבבים.
מרכיבים את המנה ומגישים
3
יוצקים לכל צלחת הגשה כף משמן הנענע ומפזרים מעט קליפת ליים מגוררת. מניחים מעל 4 פרוסות דג ו־3 כפות סלט ירוקים ומגישים.
גיוון: אפשר להחליף את השזיפים הירוקים ב־10 ענבים ירוקים חצויים או תפוח ירוק פרוס.