מתכון

דוסה סבזי

החביתיות האלה הן גרסה של דוסה עם שדרוג בהשראת חביתית הירק הפרסית קוקו סבזי. את השדרוג הזה אפשר ליישם על כל חביתית מותססת שאתם מכינים בבית

9,209 בשלנים התעניינו במתכון זה
דוסה סבזי של ד"ר אורי מאיר צ'יזיק | צילום: חיים יוסף
דוסה סבזי של ד"ר אורי מאיר צ'יזיק | צילום: חיים יוסף

מתכון: נועה לוי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לדוסה

לתוספות

לטיגון

אופן ההכנה

1

טוחנים בבלנדר לעיסה חלקה עדשים מונבטות, אורז מלא מושרה ומסונן, מלח ומים.

2

מעבירים את העיסה לקערה, מכסים במגבת לחה ומניחים בטמפרטורת החדר ל־12־24 שעות, עד שמתרחשת תסיסה ומבחינים בבועות. מערבבים את הבלילה, מוסיפים את התוספות (במקום מחית צ'ילי ניתן להשתמש ברוטב פלפלים חריפים, ראו לינק למטה) ומערבבים שוב.

3

מחממים מחבת, מוסיפים מעט שמן זית ומשמנים את המחבת בעזרת מברשת מריחה או נייר מגבת.

4

יוצקים מהבלילה כ־3/4 מצקת למרכז המחבת ומפזרים בעזרת כף, כמו שמכינים פנקייק. אם המחבת רחבה אפשר להכין 2 דוסות בכל פעם, תלוי בגודל הרצוי. מטגנים עד להזהבה, כ־2 דקות מכל צד.

מתכון לרוטב פלפלים חריפים

מתוך ספרו של ד"ר אורי מאיר צ'יזיק: "התססה מקומית", הוצאה עצמית, 235 עמודים, להשיג באתר של ד"ר אורי מאיר צ'יזיק