מתכון

דלעות בציר רכז רימונים, שמיר וסלרי

ההבדל בין תוספת פשוטה של דלעת לחגיגה של טעמים בפה נעוץ בתיבול חכם

10,513 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
דלעות בציר רכז רימונים, שמיר וסלרי של מיכל חביביאן | צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
דלעות בציר רכז רימונים, שמיר וסלרי של מיכל חביביאן | צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

שום פרסי כבוש
את השום הפרסי היבש מוצאים בחנויות תבלינים מתמחות בשווקים (בלווינסקי שבתל אביב למשל). הוא מגיע בפרוסות רחבות מאוד ואחרי שכובשים אותו הוא הופך לבשרני ומלא בארומה. את השום הכבוש מוסיפים גם לסלטים וגם לתבשילים ארוכים.
כך מכינים: משרים 250 גרם שום יבש בשפע מים למשך 24 שעות, שבמהלכן מחליפים את המים 3 פעמים. בתום ההשריה מסננים את השום. מביאים לרתיחה 1/2 ליטר חומץ עם כף אבקת עמבה. נותנים לחומץ לבעבע כחצי דקה ומסירים מהכיריים. מניחים את השום היבש בצנצנת מעוקרת, יוצקים עליו את החומץ וסוגרים את המכסה. מניחים את הצנצנת מחוץ למקרר במקום מוצל. אחרי 3 ימים השום מוכן לאכילה והוא יישמר בצנצנת סגורה עד שנה ומעלה מחוץ למקרר. צנצנת שנפתחה שומרים במקרר עד חודש.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-250 מעלות (או לחום הגבוה ביותר) ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

2

מסדרים דלעות בתבנית. מערבבים רכז רימונים עם שמן זית, גבעולי סלרי, שמיר, מלח ופלפל שחור ויוצקים על הדלעות.

3

צולים כ-30 דקות עד שהדלעות מתרככות ומשחימות והרוטב סביבן מתקרמל.

4

מסדרים את פרוסות הדלעת על צלחת הגשה וביניהן משבצים פרוסות שום ועלי סלרי. מכינים ביום ההגשה (עד ההגשה שומרים בקופסה אטומה במקרר).

5

לפני ההגשה מחממים כ-10 דקות בתנור שחומם ל-200 מעלות.