מתכון

דפי אורז במילוי דגים

מקשטים את המנה עם פרוסת פלפל חריף ובוטנים שבורים ומגישים עם מטבלים שונים - סויה, צ'ילי מתוק, טריאקי או אחר

8,056 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
"קישקע" דפי אורז במילוי דגים של יואב שוורד. צילום: אפיק גבאי
"קישקע" דפי אורז במילוי דגים של יואב שוורד. צילום: אפיק גבאי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים מחבת על אש בינונית ומוסיפים שמן. מטגנים קלות את הגזר והתרד (לא יותר מדקתיים).

2

מוסיפים את השום ומיד מכבים את האש. מערבבים דקה נוספת ומעבירים הכל לכלי ערבוב. משאירים את הקערה בטמפרטורת החדר עד שהמרכיבים יצטננו.

3

מוסיפים לקערה את קוביות הדג, הבצל הירוק, הג'ינג'ר והסויה.

4

טובלים דף אורז אחד במלואו בקערה עם מים קרים. מוציאים אותו מהמים לאחר כדקה, "מנערים" קלות (נזהרים לא לקרוע) ומניחים על כלי שטוח וחלק (צלחת גדולה או מגש).

5

לוקחים חופן מן התערובת (מערבבים את התערובת מדי דקתיים) ומניחים במרכז הדף. מקפלים את החלק התחתון למעלה, את העליון - למטה, את צד ימין - לשמאל, ואת צד שמאל - לימין. מניחים בעדינות על משטח ישר ומשומן קלות וממשיכים בקיפול האחרים.

להגשה

6

מניחים פרוסת פלפל חריף ובוטנים שבורים על כל יחידה ומגישים עם מטבלים שונים - סויה, צ'ילי מתוק, טריאקי או אחר.