מכינים מפירות בשלים, וזוהי דרך מעולה לנצל פירות שהגיעו לישורת האחרונה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מניחים את כל החומרים למעט הסוכר, חומץ ופלפלי בנרו מותססים בסיר רחב בעל תחתית עבה, מכסים את הסיר ומבשלים מעל להבה בינונית־גבוהה כ־20 דקות. המשמשים יגירו נוזלים ויווצר רוטב. מערבבים בכל כמה דקות.
2
לאחר כ־20 דקות, כשהמשמשים הגירו כמות נוזלים שכבר כמעט מכסה אותם, מסירים את המכסה, מנמיכים להבה, מוסיפים את יתר החומרים, מערבבים ומבשלים כשעה (ללא כיסוי). מצננים מעט.