מתכון

הסוטלאץ' של מאמה שרה

פודינג טעים, שעובד מעולה עם סלט פירות ויכול להשתדך לתוספות קצת יותר דעתניות כמו הלמון קארד

7,481 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
הסוטלאץ' של מאמה שרה של רות אוליבר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
הסוטלאץ' של מאמה שרה של רות אוליבר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

הסוטלאץ' הוא שמו הטורקי של פודינג האורז, שבמטבח הספניולי נקרא גם ארוז קון לצ'ה (אורז בחלב). המתכון של אמא שלי קצת שונה מהמקובל כיוון שהוא עושה שימוש בחלב מרוכז. מי שרוצה מוזמן לגוון בתיבול, אך כאן השתמשתי רק בקליפת לימון , במקל קינמון קלוי ולמון קארד.

ללמון קארד

מקל קינמון קלוי

מקל קינמון שהוכנס ל- 5 דקות לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות. הקלייה מעצימה את טעמו ועוזרת לו לשחרר יותר מהניחוח והטעם לתוך האורז.

12-10 מנות (בנפח של 1/2 כוס האחת)

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את הפודינג

1

שמים בסיר אורז, מים, סוכר, קינמון, וניל )תמצית או מקל (וקליפת) לימון ומביאים לרתיחה על להבה בינונית. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ- 20 דקות ללא מכסה תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שהאורז רך והנוזלים נספגים.

2

מוסיפים חלב וחלב מרוכז ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ- 30 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שרוב הנוזלים נספגים באורז והתערובת מסמיכה (היא מזכירה ריזוטו, רק רטובה יותר).

3

מסירים מהכיריים, מוסיפים חמאה ומערבבים עד שהיא נמסה. מוציאים את מקל הקינמון, מקל הווניל (אם השתמשנו בו) וקליפת הלימון.

4

יוצקים לכלי הגשה אישיים בעזרת מצקת ומצננים. מעבירים למקרר לשעתיים לפחות. שומרים 4-3 ימים מכוסה במקרר.

להגשה

5

מערבבים פירות עם אבקת סוכר.

6

מניחים על כל מנה 2 כפות פירות ומגישים. כדאי להוסיף לכל מנה גם כפית למון קרד (ראו מתכון).