מתכון

הרקולסים ברוטב אדום

הן טעימות ולא יוצרות הרבה בלגן במטבח כיוון ששולחים אותן לאפייה ומשם - ישירות לסיר הרוטב

148,170 בשלנים התעניינו במתכון זה
קציצות ברוטב אדום. צילום: shutterstock
קציצות ברוטב אדום. צילום: shutterstock

מגישים עם פסטה, פירה או אורז.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקציצות

לציפוי

לרוטב עגבניות

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל- 190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מכינים את הקציצות

2

שמים בבלנדר פטרוזיליה, בצל, חלה, שום, ביצה, עגבנייה, מלח ושמן זית ומרסקים בכמה פולסים. מעבירים לקערה, מוסיפים פרגיות ומערבבים.

3

מרטיבים את כפות הידיים או משמנים אותן ויוצרים מהתערובת כדורים רכים בגודל כדורי פינג-פונג. פוחסים מעט, מצפים בפירורי לחם ומסדרים בתבנית.

4

אופים 30-20 דקות עד שהקציצות יציבות וזהובות.

מכינים את הרוטב ומבשלים עם הקציצות

5

שמים בבלנדר עגבנייה, רסק, שום, סוכר, תבלינים ומים ומרסקים לרוטב אחיד.

6

מחממים סיר עם כף שמן זית ומטגנים בצל 5 דקות להזהבה. יוצקים את רוטב העגבניות ומוסיפים כוס מים. מביאים לרתיחה ומתקנים תיבול.

7

מוסיפים לסיר את הקציצות האפויות, מכסים ומבשלים 30 דקות על להבה נמוכה.

8

מפזרים בזיליקום טרי ומגישים.