מגישים עם פסטה, פירה או אורז.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקציצות
לציפוי
לרוטב עגבניות
להגשה
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל- 190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מכינים את הקציצות
2
שמים בבלנדר פטרוזיליה, בצל, חלה, שום, ביצה, עגבנייה, מלח ושמן זית ומרסקים בכמה פולסים. מעבירים לקערה, מוסיפים פרגיות ומערבבים.
3
מרטיבים את כפות הידיים או משמנים אותן ויוצרים מהתערובת כדורים רכים בגודל כדורי פינג-פונג. פוחסים מעט, מצפים בפירורי לחם ומסדרים בתבנית.
4
אופים 30-20 דקות עד שהקציצות יציבות וזהובות.
מכינים את הרוטב ומבשלים עם הקציצות
5
שמים בבלנדר עגבנייה, רסק, שום, סוכר, תבלינים ומים ומרסקים לרוטב אחיד.
6
מחממים סיר עם כף שמן זית ומטגנים בצל 5 דקות להזהבה. יוצקים את רוטב העגבניות ומוסיפים כוס מים. מביאים לרתיחה ומתקנים תיבול.
7
מוסיפים לסיר את הקציצות האפויות, מכסים ומבשלים 30 דקות על להבה נמוכה.
8
מפזרים בזיליקום טרי ומגישים.