וישיסואז הוא מרק צרפתי קלאסי המכיל כרשה ותפוחי אדמה. לרוב חמאה, חלב ושמנת מצטרפים אליו להענקת קרמיות, אבל בעיניי מוצרי קוקוס עושים כאן עבודה אפילו יותר טובה מאלו החלביים. אל תוותרו על התוספת, היא מוסיפה מרקם כיפי למרק החלק.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למרק
לתוספת
אופן ההכנה
למרק
1
מחממים את שמן הקוקוס בסיר, מוסיפים את הכרשות ומטגנים על אש בינונית־גדולה תוך כדי ערבוב במשך 5־7 דקות או עד שהן שקופות.
2
מוסיפים את תפוחי האדמה והמים (הירקות צריכים להיות מכוסים בנוזלים), מתבלים במלח ופלפל ומרתיחים.
3
מקטינים את האש, מכסים ומבשלים במשך 30־40 דקות, עד שהירקות רכים.
4
טוחנים בעזרת בלנדר מוט ידני עד קבלת מרקם חלק. תוך כדי הטחינה מוסיפים את קרם הקוקוס. מתקנים תיבול ואם המרק סמיך מדי מוסיפים מעט מים.
לתוספת
5
מחממים את שמן הקוקוס במחבת, מוסיפים את הכרשה ומטגנים במשך 3־4 דקות תוך כדי ערבוב או עד שהיא מעט שקופה.
6
מוסיפים את שבבי הקוקוס, מקפיצים במשך דקה ומתבלים במלח. מוזגים את המרק לקערות ומניחים בכל קערה מעט מהתוספת.