מתכון

חבושים מסוכרים עם קצפת יוגורט ופיסטוק

גרסה ישראלית לחבושים מסוכרים עם קצפת יוגורט עיזים חמצמצה שמאזנת את מתיקות החבושים.

4,731 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2019
חבושים מסוכרים עם קצפת יוגורט ופיסטוק של שף איתן ונונו. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
חבושים מסוכרים עם קצפת יוגורט ופיסטוק של שף איתן ונונו. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקצפת יוגורט

אופן ההכנה

1

מניחים בסיר את החבושים ומוסיפים מים עד כיסוי, סוכר ותבלינים. מרתיחים, מקטינים את האש ומבשלים במשך שעתיים לפחות עד שהחבושים רכים. מסננים, זורקים את התבלינים ושומרים את הנוזלים.

2

מחזירים את הנוזלים לסיר ומבשלים על אש קטנה עד לקבלת מרקם של סירופ. מצננים.

3

מכינים את קצפת היוגורט: סוחטים את הנוזלים מהיוגורט המסונן. מקציפים שמנת מתוקה וסוכר עד ליצירת קצפת נוקשה. מקפלים את היוגורט הסמיך לקצפת בעדינות.

4

מניחים את החבושים המסוכרים בצלחת ומניחים מעל כף של קצפת יוגורט. מתבלים במעט פלפל שחור, מפזרים פיסטוקים ומזלפים את סירופ החבושים.