עונת החבושים היא אמנם בסתיו, אך מחוץ לעונה אפשר למצוא בשוק חבושים מיובאים. אם לא הצלחתם למצוא את הפרי הנהדר הזה, הגישו את הזביון עם פרי צלוי אחר — נקטרינות, תפוחים וגם תאנים שאופים בתנור עם קצת חמאה וסוכר חום: מחליפים את החבושים ב-24-18 תאנים חצויות. אופים אותן עם מעט חמאה וסוכר חום כ-15-10 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לזביון
אופן ההכנה
מכינים את החבושים
1
שמים בסיר בינוני מים, סוכר ותבלינים ומביאים לרתיחה. מוסיפים חבושים, מנמיכים להבה ומבשלים מכוסה כ-25 דקות עד שהחבושים מתרככים. מסננים ומצננים.
מכינים את הזביון ומגישים
2
מביאים מים לסף רתיחה בסיר ומניחים מעליו קערת נירוסטה (ביין מארי). מניחים חלמונים בקערה וטורפים בעזרת מטרפה או מיקסר ידני כ-4 דקות עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים סוכר בהדרגה תוך כדי טריפה מתמדת. מוסיפים מרסלה בהדרגה (כף אחרי כף) תוך כדי טריפה וממשיכים לטרוף כ-4 דקות.
3
מסירים את הזביון מהכיריים, יוצקים על החבושים ומגישים מייד.