מתכון

חבושים צלויים בזביון מרסלה

טריפה איטית של ביצים ומרסלה מייצרת קרם אוורירי, קליל ושמימי, שכל פרי ישמח לטבול בו

2,072 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2020
חבושים צלויים בזביון מרסלה של דיוויד פרנקל. צילום: אילן נחום | סגנון: טליה אסיף
חבושים צלויים בזביון מרסלה של דיוויד פרנקל. צילום: אילן נחום | סגנון: טליה אסיף

עונת החבושים היא אמנם בסתיו, אך מחוץ לעונה אפשר למצוא בשוק חבושים מיובאים. אם לא הצלחתם למצוא את הפרי הנהדר הזה, הגישו את הזביון עם פרי צלוי אחר — נקטרינות, תפוחים וגם תאנים שאופים בתנור עם קצת חמאה וסוכר חום: מחליפים את החבושים ב-24-18 תאנים חצויות. אופים אותן עם מעט חמאה וסוכר חום כ-15-10 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לזביון

אופן ההכנה

מכינים את החבושים

1

שמים בסיר בינוני מים, סוכר ותבלינים ומביאים לרתיחה. מוסיפים חבושים, מנמיכים להבה ומבשלים מכוסה כ-25 דקות עד שהחבושים מתרככים. מסננים ומצננים.

מכינים את הזביון ומגישים

2

מביאים מים לסף רתיחה בסיר ומניחים מעליו קערת נירוסטה (ביין מארי). מניחים חלמונים בקערה וטורפים בעזרת מטרפה או מיקסר ידני כ-4 דקות עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים סוכר בהדרגה תוך כדי טריפה מתמדת. מוסיפים מרסלה בהדרגה (כף אחרי כף) תוך כדי טריפה וממשיכים לטרוף כ-4 דקות.

3

מסירים את הזביון מהכיריים, יוצקים על החבושים ומגישים מייד.