מתכון

חזה עוף במרינדה של יוגורט וכורכום טרי

המרינדה נצבעת בצהוב רענן בזכות שורש הכורכום הטרי. היוגורט מסייע לבשר העוף להתרכך ובזכותו הוא עסיסי במיוחד

17,855 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2020
חזה עוף במרינדה של יוגורט וכורכום טרי של איילת לטוביץ’ | צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר
חזה עוף במרינדה של יוגורט וכורכום טרי של איילת לטוביץ’ | צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר

מתחילים את ההכנה ערב קודם כיוון שהעוף זקוק לזמן התייחדות עם התבלינים והיוגורט כדי להתרכך כמו שצריך.

גיוון: במרינדה הזו אפשר להשרות גם דגים לבנים ועסיסיים, למשל אינטיאס, לוקוס ומוסר עד 3 שעות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למרינדה

אופן ההכנה

1

יוצרים 3 חריצים בחלק העבה של כל נתח עוף כדי להבטיח בישול אחיד.

2

מגררים את שורש הכורכום על פומפייה (כמו שמגררים ג’ינג’ר, אין צורך לקלוף) ומערבבים עם יתר חומרי המרינדה. מושחים את חזות העוף במשרה, מניחים בקערה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך הלילה.

3

מוציאים את חזות העוף מהמקרר כ-20 דקות לפני האפייה כדי שיגיעו לטמפ’ חדר.

4

מחממים תנור ל- 220 מעלות.

5

מניחים כל חזה עוף על חצי גיליון נייר אפייה. מחברים את קצות הנייר המנוגדים ליצירת מעין חבילה לא הדוקה. מניחים את מעטפות העוף בתבנית.

6

צולים 20 דקות.

7

מחממים מחבת עם מעט שמן זית ומאדים עלי תרד דקה-שתיים עד שהם קמלים מעט. מתבלים במלח ופלפל ומגישים לצד העוף.