חזה העוף הצלוי יישמר עד יומיים במקרר והוא מעולה גם כשהוא קר, בסלט או בסנדוויץ'.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למרינדה
לסלט עגבניות
אופן ההכנה
1
טוחנים במעבד מזון את כל חומרי המרינדה למעט 2 סוגי השמן ב- 5-4 פולסים עד לקבלת מחית גסה.
2
מוסיפים את שני סוגי השמן בהזלפה אטית ותוך כדי עיבוד עד לקבלת תערובת אחידה.
3
מעבירים את המרינדה לקערה, מניחים בתוכה את נתחי חזה העוף ודואגים שיהיו מצופים מכל הצדדים. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים או עד יממה.
4
מחממים תנור ל- 200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
5
מוציאים את נתחי חזה העוף מהמרינדה, מתבלים במלח ופלפל, מניחים בתבנית וצולים כ- 20 דקות עד שהנתחים עשויים (צבעו של מרכז כל נתח צריך להיות אטום).
6
מערבבים את חומרי הסלט ומגישים לצד העוף.