מתכון

חזה עוף ירוק

השריה במרינדה במשך שעתיים לפחות היא זו שמגנה הכי טוב על הבשר הרזה הזה מהנטייה להתייבשות, ומעשירה אותו בטעם

62,990 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
חזה עוף ירוק של מיכל בהט ושרי יגרמן. צילום: דניאל לילה
חזה עוף ירוק של מיכל בהט ושרי יגרמן. צילום: דניאל לילה

חזה העוף הצלוי יישמר עד יומיים במקרר והוא מעולה גם כשהוא קר, בסלט או בסנדוויץ'.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למרינדה

לסלט עגבניות

אופן ההכנה

1

טוחנים במעבד מזון את כל חומרי המרינדה למעט 2 סוגי השמן ב- 5-4 פולסים עד לקבלת מחית גסה.

2

מוסיפים את שני סוגי השמן בהזלפה אטית ותוך כדי עיבוד עד לקבלת תערובת אחידה.

3

מעבירים את המרינדה לקערה, מניחים בתוכה את נתחי חזה העוף ודואגים שיהיו מצופים מכל הצדדים. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים או עד יממה.

4

מחממים תנור ל- 200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

5

מוציאים את נתחי חזה העוף מהמרינדה, מתבלים במלח ופלפל, מניחים בתבנית וצולים כ- 20 דקות עד שהנתחים עשויים (צבעו של מרכז כל נתח צריך להיות אטום).

6

מערבבים את חומרי הסלט ומגישים לצד העוף.