מתכון

חזה עוף צלוי בחלב שקדים, לימון פרסי וכוסברה

המרינדה המבוססת על חלב שקדים לא ממותק עושה פלאים לעוף - היא מרככת ומעססת אותו

21,020 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2019
חזה עוף צלוי בחלב שקדים, לימון פרסי וכוסברה של רינת צדוק. צילום: חיים יוסף
חזה עוף צלוי בחלב שקדים, לימון פרסי וכוסברה של רינת צדוק. צילום: חיים יוסף

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למרינדה

לצלי

אופן ההכנה

1

מערבבים את מרכיבי המרינדה ומשרים בה את העוף במשך לילה או כמה שעות.

2

טוחנים לימון פרסי וזרעי כוסברה במטחנת תבלינים או בבלנדר עד לקבלת תערובת גסה. מפזרים על העוף את תערובת התבלינים ומתבלים גם במלח ופלפל.

3

מחממים מחבת פסים או מחבת כבדה, יוצקים שמן זית וצולים את חזות העוף כ־2 דקות מכל צד עד שהם מזהיבים. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים על הכל עלי דפנה מהמרינדה, סרט קליפת תפוז ושיני שום.