מתכון

חזה עוף צרוב במחבת עם תרד ופטה

התוספת של התרד והפטה הופכת את חזה העוף הצלוי למנה של מסעדה

30,084 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2020
חזה עוף צרוב במחבת עם תרד ופטה של מיכל מוזס. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע
חזה עוף צרוב במחבת עם תרד ופטה של מיכל מוזס. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע

אם יש זמן, כדאי להשרות את העוף מראש במיץ הלימון ובתבלינים

גיוונים:
 מחליפים את עלי התרד בעלי מנגולד ללא הפטוטרות.
 מוסיפים מעל הפטה צנוברים קלויים. לגרסה כשרה אפשר להוסיף אותם במקומה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים מחבת פסים או גריל עם כף שמן זית. מתבלים את נתחי העוף במלח, פלפל, סומאק או פפריקה וצורבים 3-2 דקות מכל צד להזהבה.

2

מניחים בצלחות ומזלפים מעל מיץ לימון.

3

מחממים מחבת עם כף-שתיים שמן זית ומקפיצים תרד 20 שניות. מוסיפים שום, מלח ופלפל ומערבבים. מניחים על נתחי העוף.

4

מפוררים מעל גבינת פטה ומגישים.