מתכון

חטיף אנרגיה עם חמאת בוטנים-מיסו

ביס מתוק וקל להכנה שנותן בוסט של אנרגיה

6,005 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2022
חטיף אנרגיה עם חמאת בוטנים-מיסו של ליאור משיח | צילום: שני בריל
חטיף אנרגיה עם חמאת בוטנים-מיסו של ליאור משיח | צילום: שני בריל

אני לא אנסה לשכנע אתכם שחטיף אנרגיה מחליף סלט, אבל הוא כן ביס מתוק ובוסט אנרגטי עם הרבה פחות רגשי אשמה. להכנתו, אפשר להשתמש בחמאת בוטנים קנויה ולערבב אותה עם מיסו ואפשר גם להכין חמאת בוטנים־מיסו בבית. חמאת הבוטנים־מיסו תהיה טובה גם למילוי מגולגלות, כרוטב לנודלס או לבשר ואפילו כך סתם מרוחה על לחם. 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקישוט

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־180 מעלות, מרפדים תבנית תנור ותבנית אפייה בנייר אפייה.

2

מפזרים בתבנית שיבולת שועל, שקדים וקשיו או בוטנים ואופים כ־10 דקות להשחמה קלה. מעבירים את תכולת התבנית לקערה ומנמיכים את חום התנור ל־160 מעלות.

3

מוסיפים לקערת תערובת שיבולת השועל זרעי פשתן, בננה ומלח ומערבבים.

4

מביאים לרתיחה בסיר קטן תוך כדי ערבוב חמאת בוטנים, מיסו, חמאה ומייפל.

5

מוסיפים את התערובת החמה לקערת שיבולת השועל ומערבבים היטב לאיחוד.

6

משטחים את התערובת בתבנית, מהדקים היטב ואופים 35־40 דקות להשחמה יפה. מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר.

7

מוציאים את החטיף מהתבנית ושוברים לחתיכות גסות.

8

מערבבים בקערה חמאת בוטנים ומיסו ומזלפים על החטיפים. שומרים בקופסה סגורה מחוץ למקרר עד שבוע.