מתכון

חיתוכיות שוקולד וחמאת בוטנים

תחת ציפוי השוקולד וחמאת הבוטנים המהודר נחות עוגיות שעשויות מ-4 רכיבים בלבד

60,341 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
חיתוכיות שוקולד וחמאת בוטנים. צילום: shutterstock
חיתוכיות שוקולד וחמאת בוטנים. צילום: shutterstock

הן לא אפויות ואפשר להכין בקלות עם הילדים. בזכות בסיס פצפוצי האורז הן מתאימות גם לנמנעים מגלוטן.

2 תבניות חד-פעמיות בגודל 16×22 ס"מ

שימו לב – העוגיות זקוקות ללילה במקפיא

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקישוט

אופן ההכנה

מכינים את הבסיס

1

ממיסים שוקולד מריר במיקרוגל או על בן מארי. מוסיפים חצי מכמות חמאת הבוטנים ומערבבים לתערובת חלקה. מוסיפים פצפוצי אורז ומקפלים בעדינות בעזרת לקקן עד שהם מצופים בתערובת.

2

מרפדים את התבניות בנייר אפייה ומחלקים ביניהן את התערובת. דוחסים ומיישרים היטב את פצפוצי האורז בעזרת הידיים.

3

ממיסים שוקולד לבן במיקרוגל או על בן מארי, מוסיפים את יתרת חמאת הבוטנים ומערבבים לתערובת חלקה. יוצקים את שכבת השוקולד הלבן על בסיס פצפוצי האורז.

מקשטים, מקפיאים ומחלקים למנות

4

ממיסים שוקולד מריר במיקרוגל או על בן מארי ומטפטפים אותו על שכבת השוקולד הלבן בצורת פסים או נקודות. אפשר להיעזר בכפית, בשקית זילוף מאולתרת ממשולש נייר אפייה או לצקת פסים בעדינות. מציירים בעזרת סכין או שיפוד על הקישוט ליצירת דוגמה.

5

מעבירים למקפיא למשך לילה ולמחרת חותכים לריבועים בעזרת סכין משונן. שומרים במקרר.