מתכון

חלוז צ'רקסי של ארז קומרובסקי

מאפה צ'רקסי מדופדף ומתפצפץ המבוסס על הבצק הכי פשוט שיש

158,896 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
  • חלוז זעתר של שף ארז קומרובסקי. צילום: רן בירן
    חלוז זעתר של שף ארז קומרובסקי. צילום: רן בירן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

למילוי

אופן ההכנה

1

מערבבים את חומרי המילוי. לשים במשך 8 דקות את חומרי הבצק, מחלקים ל-10 כדורים, מניחים בקערה עם שמן תירס (חשוב שהשמן יכסה לחלוטין את כדורי הבצק). לאחר כשעה פותחים את הכדורים ביד על משטח משומן (השמן יאפשר את המתיחה הדקיקה, כמו מופלטה) בעובי של נייר. מפזרים את המילוי ומגלגלים לנחש. מגלגלים את נחש הבצק לשבלול. חשוב לעבוד בעדינות כדי לא לקרוע את הבצק.

2

מחממים תנור ל-250 מעלות (או טאבון, זה הזמן להפעילו). אופים כמה דקות עד הזהבה.