מתכון

חלפניו ממולא בלבנון כנרת

מנה חריפה מאוד המתאימה כמנה ראשונה. פלפל אחד או שניים לאדם יעשו את העבודה

895 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2021
חלפניו ממולא בלבנון כנרת של נועה לוי | צילום: מידן גיל ארוש, אסיסטנטית: ורד שובל
חלפניו ממולא בלבנון כנרת של נועה לוי | צילום: מידן גיל ארוש, אסיסטנטית: ורד שובל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למילוי

לרוטב

לפירורי לחם פריכים

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־200 מעלות.

מכינים את המילוי:

2

קוצצים את כל מרכיבי המילוי למעט הביצה ופירורי הלחם במטחנת בשר או מעבד מזון בפולסים או בעזרת סכין. מעבירים לקערה, מוסיפים ביצה ופירורי לחם ולשים לתערובת אחידה.

3

יוצרים בכל חלפניו חתך אורך מהראש וכמעט עד הקצה, מרוקנים אותו מגרעינים וממלאים במילוי.

מכינים את הרוטב:

4

מעבדים עגבניות שרי, שום ומלח בבלנדר או מעבד מזון לתערובת חלקה.

5

מוסיפים שמן זית בזילוף אטי ותוך כדי עיבוד עד שכולו נטמע ברוטב.

6

יוצקים את הרוטב לתבנית אפייה או כלי חרס מתאימים להגשה – בחרו בכלי שגודלו יאפשר לפלפלים לשבת בנוחות כשהם מכוסים ברוטב עד 3/4 מגובהם.

7

מסדרים את הפלפלים ברוטב, מכניסים לתנור וצולים 1/2 שעה או עד שהפלפלים מזהיבים.

מכינים את פירורי הלחם הפריכים:

8

מניחים במחבת שמן זית, שום, מרווה וזעתר ומטגנים מעל להבה נמוכה עד שהשום מעלה ניחוח. מוסיפים פירורי לחם, מלח ופלפל, מערבבים ומטגנים תוך ערבוב, עד שפירורי הלחם משנים את צבעם לזהוב כהה והופכים לפריכים.

9

מוציאים את הפלפלים מהתנור, יוצקים מעט שמן זית ומפזרים פירורי לחם פריכים.

מתכון לפלפלים מותססים בתמיסת מי מלח