החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מפוררים שמרים וקמח לפירורים קטנים לקערת מערבל. מוסיפים ביצים, סוכר ומלח. לשים בעזרת וו הלישה במהירות נמוכה 4 דקות, לאיחוד החומרים.
2
מגבירים למהירות בינונית ולשים עוד 7 דקות, לקבלת בצק גמיש ומעט קשה.
3
מוציאים שני-שלישים מכמות הבצק ומניחים על שולחן עבודה מקומח קלות. מוסיפים את החמאה לשליש הבצק הנותר בקערה, וממשיכים ללוש 3 דקות במהירות נמוכה (עוצרים מדי פעם ומגרדים את התחתית והדפנות, בשל כמות החמאה הגדולה). הבצק ייראה לא אחיד.
4
מוסיפים למערבל את הבצק שנותר בצד, וממשיכים ללוש במהירות נמוכה שתי דקות. מגבירים את מהירות הלישה, ולשים עוד שתי דקות רק עד לקבלת בצק חלק ואחיד.
5
מוציאים את הבצק, מגלגלים לכדור ומניחים בקערה מקומחת קלות. מכסים במגבת או בניילון ומתפיחים שעה. לוחצים ביד על הבצק כדי להוציא את בועות האוויר. מכסים, ומניחים במקרר למשך 12 שעות.
6
מחלקים בסכין את כדור הבצק ל-20 חלקים שווים. מגלגלים לכדורים ומניחים אותם ברינג אפייה או בתבנית קפיצית. מורחים בביצה טרופה, ומתפיחים כשעה וחצי נוספות, עם כיסוי.
7
כ-15 דקות לפני תום ההתפחה מחממים את התנור ל-180 מעלות. מורחים שוב בביצה טרופה ומפזרים סוכר על הכדורים, אם רוצים. מכניסים לתנור, ומנמיכים מיד את החום ל-160 מעלות. אופים 13 דקות, עד לקבלת גוון זהוב. מוציאים מהתנור ומצננים על רשת. אם משתמשים בתבניות, משחררים את חלת הבריוש מהתבנית.