מתכון

חלת סבאייה במילוי פסטו-סחוג וקשקבל

הבצק של הסבאייה נוח לעבודה וניטרלי בטעמו, ולכן הוא ממש מבקש שיעצבו אותו בכל מיני צורות וימלאו אותו בכל מיני מליות

4,333 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2020
חלת סבאייה במילוי פסטו-סחוג וקשקבל של קובי קהתי, מזל קהתי | צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר
חלת סבאייה במילוי פסטו-סחוג וקשקבל של קובי קהתי, מזל קהתי | צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

לממרח פסטו-סחוג - לצנצנת של 1/2 ק”ג

למלית

למתיחה ועיצוב

לאפייה

אופן ההכנה

מכינים ממרח פסטו סחוג

1

טוחנים את כל החומרים למעט שמן במעבד מזון למרקם גרגרי. יוצקים את השמן תוך כדי טחינה עד לקבלת ממרח אחיד.

2

מעבירים לצנצנת יבשה ונקייה ויוצקים שמן לכיסוי. אוטמים היטב ושומרים במקרר עד חודש (אחרי כל שימוש מקפידים לכסות בשמן).

מכינים את הבצק ומתפיחים פעם ראשונה

3

מנפים קמח לקערת מיקסר, מוסיפים שמרים וסוכר ומערבבים לפיזור אחיד. מוסיפים ביצים ומים ולשים עם וו לישה במהירות איטית כדקה עד שמתחיל להתגבש בצק. מוסיפים מלח, מגבירים מעט את מהירות המיקסר ולשים 7 דקות עד שמתקבל בצק רך ומעט דביק, שנפרד בקלות מדפנות הקערה.

4

מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ואוספים לכדור. משמנים את קערת המיקסר ומחזירים אליה את כדור הבצק. מגלגלים מעט את הבצק בקערה כדי שייעטף בשומן, עוטפים את הקערה בשקית גדולה ומתפיחים שעה-שעה וחצי להכפלת הנפח.

מותחים, ממלאים ומתפיחים פעם שנייה

5

משמנים משטח עבודה ומניחים עליו את הבצק.

6

מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים ומותחים כל חלק בעזרת הידיים לריבוע בגודל 40 ס”מ (אפשר גם לרדד במערוך). מורחים על כל ריבוע בצק 20 גרם חמאה בעזרת הידיים ובטפיחות קלות. מורחים על כל ריבוע (על החמאה) כ-3 כפות פסטו-סחוג בעזרת מרית ומפזרים חופן (כ- 60 גרם) קשקבל. מגלגלים לרולדה וקולעים כל 3 רולדות לצמה. דוחפים את קצות הצמות מתחת לבצק לסגירה.

7

מעבירים את החלות לתבנית מרופדת בנייר אפייה, עוטפים את התבנית בשקית גדולה ומתפיחים 60-40 דקות עד שהחלות תופחות יפה וכמעט מכפילות את נפחן.

אופים

8

מחממים תנור ל-180 מעלות.

9

מברישים את פני החלות בביצה טרופה ומפזרים 2 כפות שומשום על כל חלה.

10

אופים 40-35 דקות עד שהחלות מזהיבות יפה.