מתכון

חמין מרוקאי עם חומוס וחיטה

אין כמו החמין של שבת בבוקר. קבלו מתכון משודרג לסחינה - חמין מרוקאי עם חומוס וחיטה

145,616 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2019
חמין. צילום: shutterstock
חמין. צילום: shutterstock

מבשלים את החומוס, גרגירי החיטה והאורז בנפרד והם מעדן ממש. אפשר לשלב גם בטטות המוסיפות גוון נוסף ומתיקות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מסדרים בבסיס הסיר את החומוס, חתיכות הבשר, העצמות, תפוחי האדמה, הבטטות והביצים.

2

מערבבים את המלח, הפלפל השחור, הפפריקה, הכורכום והכמון עם שיני השום.

3

בוזקים מחצית מתערובת התבלינים ויוצקים מים עד כדי כיסוי כל החומרים בסיר.

4

מניחים את התמר ומבשלים על אש בינונית עד לרתיחה.

5

מכניסים את החיטה לשקית "קוקי", מתבלים במעט מלח, פפריקה, כמון וכורכום ובשתי שיני שום, יוצקים חצי כוס מים וסוגרים את השקית היטב. רצוי לחורר בשקית שנים-שלושה נקבים בעזרת קיסם.

6

מכניסים את גרגירי האורז לשקית גזה או לשקית "קוקי", מוסיפים כוס מים, את המחצית השנייה של תערובת התבלינים, מתבלים במעט מלח ושתי שיני השום הנותרות וסוגרים היטב. רצוי לחורר בשקית שנים-שלושה נקבים בעזרת קיסם.

7

כאשר נוזלי החמין רותחים, מוסיפים את שקיות ה"קוקי" אל החמין והביצים.

8

ממשיכים לבשל על פלטה חשמלית או בתנור בחום פלטה כל הלילה.