מתכון

חציל קלוי בוויניגרט נענע וטולום

את ויניגרט הנענע מכינים מראש ושומרים במקרר. הוא נשמר עד שבועיים ומתאים לכל סלט, ירק צלוי או דג

4,667 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2019
חציל קלוי בויניגרט נענע וטולום של שפית אביבית פריאל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו בילונגינג
חציל קלוי בויניגרט נענע וטולום של שפית אביבית פריאל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו בילונגינג

את החצילים קולים לפני ההגשה – אפשר גם בפיקניק על המנגל.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לוויניגרט נענע

להגשה

אופן ההכנה

1

קולים את החצילים על אש גלויה כ־10 דקות מכל צד עד שהקליפה משחירה. מניחים במסננת להגרת נוזלים וצינון ומקלפים.

מכינים את הוויניגרט

2

טוחנים במעבד מזון שמן זית, חומץ בן יין, שום, נענע ומלח לרוטב אטום וסמיך.מניחים את החצילים בצלחת הגשה, פותחים אותם מעט, יוצקים מעל את הוויניגרט, מפזרים צנוברים ומפוררים גבינת טולום.