מתכון

חצ'פורי אָצְ'מָה

המאפה הזה נראה קצת כמו לזניה - הוא מורכב מעלי בצק דקים, שביניהם שכבות של מלית גבינה יבשה יחסית

14,244 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2022
חצ'פורי אצ'מה של אירמה קזר. צילום: דניאל לילה | סגנון: תמי סגל
חצ'פורי אצ'מה של אירמה קזר. צילום: דניאל לילה | סגנון: תמי סגל

בניגוד למקבילה האיטלקית שלו את עלי הבצק של האצ'מה חולטים במים לפני האפייה כדי להכניס בהם מעט לחות. את שני העלים החיצוניים של המאפה לא מבשלים, כדי שבאפייה יתקשו ויהפכו פריכים וכיפיים. המאפה הזה מגיע מהמטבח הגיאורגי הנוצרי ובשילוב עם סלט הוא משמש כארוחה של ממש.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

למלית

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

לשים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה כ-8 דקות במהירות בינונית לקבלת בצק חלק וגמיש. מחלקים את הבצק ל-6 כדורים על משטח מקומח, עוטפים כל כדור בניילון נצמד ונותנים להם לנוח 20 דקות.

‏ מכינים את המלית

2

מערבבים את כל חומרי המלית לתערובת אחידה.

‏ מרכיבים את המאפה ואופים

3

מרדדים את כדורי הבצק לעיגולים בקוטר 20-15 ס"מ. מקמחים כל עיגול ומניחים אותם בערימה כשהם מופרדים ביריעות של ניילון נצמד. נותנים להם לנוח 15 דקות.

4

‏ מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית במעט חמאה.

5

‏מרדדים את עיגולי הבצק על משטח מעט מקומח למלבנים בגודל שיכסה את התבנית כולל הדפנות ובעובי 3 מ"מ. אם המלבן יוצא קטן מדי, מותחים אותו בעזרת הידיים עד לקבלת הגודל הרצוי. מניחים את העיגולים בערימה ומפרידים ביניהם בניילון נצמד. ‏

הכנת חצ'פורי אצ'מה. צילום: דניאל לילה | סגנון: תמי סגל

6

בינתיים מרתיחים מים עם כף מלח בסיר רחב ונמוך (למשל סוטאז') ומכינים סיר נוסף עם מי קרח.

7

‏מניחים עלה אחד בתבנית ומברישים אותו בחמאה בנדיבות. ‏

הכנת חצ'פורי אצ'מה. צילום: דניאל לילה | סגנון: תמי סגל

8

מכניסים עלה שני למים הרותחים, מבשלים כדקה לדרגת טרום אל-דנטה ומוציאים בעזרת מסננת או כף מחוררת גדולה למי הקרח לעצירת הבישול. מניחים על העלה שבתבנית ומברישים בחמאה בנדיבות.

הכנת חצ'פורי אצ'מה. צילום: דניאל לילה | סגנון: תמי סגל

9

מפזרים על העלה המבושל חצי מכמות המלית. ‏ מבשלים עוד שני עלי בצק בנפרד לדרגת טרום אל-דנטה ומעבירים למי הקרח.

הכנת חצ'פורי אצ'מה. צילום: דניאל לילה | סגנון: תמי סגל

10

מניחים עלה אחד על המלית שבתבנית ומברישים אותו בחמאה בנדיבות. מניחים עליו את העלה הנוסף ומברישים גם אותו בחמאה. מפזרים עליו את המחצית הנותרת של המלית (חוץ מ-2 כפות ששומרים בצד).

11

‏ מבשלים עלה בצק נוסף במים הרותחים ומעבירים למי הקרח. מניחים אותו על המלית ומברישים בחמאה בנדיבות (שומרים בצד 2 כפות חמאה מומסת). מניחים מעליו את העלה האחרון (שלא בושל במים!). אחרי שמניחים את עלה הבצק האחרון גוזרים את שולי הבצק כדי שהמאפה יתאים לגודל התבנית ואת השוליים הנותרים דוחסים פנימה בעזרת האצבעות לקבלת סגירה נקייה.

הכנת חצ'פורי אצ'מה. צילום: דניאל לילה | סגנון: תמי סגל

12

‏ מערבבים את יתרת החמאה המומסת עם ביצה ומברישים את העלה העליון. חותכים את המאפה לריבועים כמעט עד התחתית. מניחים את המלית ששמרנו על קווי החיתוך של המאפה .

הכנת חצ'פורי אצ'מה. צילום: דניאל לילה | סגנון: תמי סגל

13

‏ אופים 25 דקות עד שפני המאפה זהובים ופריכים.