החומרים טבלת מידות ומשקלות
למלית
אופן ההכנה
1
מכינים ומתפיחים את הבצק: מערבלים שמן ומים במיקסר עם וו לישה במשך חצי דקה. מוסיפים קמח, שמרים, מלח וסוכר ולשים כ- 10 דקות במהירות בינונית-נמוכה עד שמתקבל בצק רך וגמיש.
2
עוטפים את הבצק בשמן ומתפיחים שעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
בינתיים מכינים את המלית
3
מרתיחים שפע מים מומלחים בסיר גדול וחולטים מנגולד 5-4 דקות. מסננים, סוחטים וקוצצים. מערבבים עם יתר החומרים.
ממלאים ואופים
4
מחלקים את הבצק לכדורים במשקל כ- 200 גרם האחד (בגודל של תפוז גדול לערך) ומניחים על משטח מקומח להתפחה של 20 דקות.
5
מחממים תנור ל- 250 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
6
מרדדים את כדורי הבצק לעיגולים בקוטר כ- 18 ס"מ ושמים במרכז כל עיגול 6-5 כפות גדושות מלית (משאירים כ- 2 ס"מ של שוליים חשופים). מרימים חתיכה מהשוליים ומושכים בעדינות כלפי מטה. צובטים ומרימים חתיכה נוספת וכך לכל אורך השוליים עד שהכיסן נסגר. משטחים את הכיסן כך שמתקבלת צורה של פיתה סגורה.
7
מסדרים את החצ'פורי בתבנית (אפשר בכמה מחזורים, הכיסנים הממולאים יכולים לחכות).
8
אופים כ- 20 דקות או עד שפני החצ'פורי שחומים. מגישים מייד.