מתכון

חריימה עגבניות שרופות בטאבון

מנת הדג המרוקאית המסורתית כשהיא נעשית בטאבון הופכת לעסיסית ובעלת טעמי חריכה

2,080 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2023
חריימה עגבניות שרופות, מתוך "ספר הטאבון". צילום: חיים יוסף, סטיילינג: אוריה גבע, עריכה: מרב סריג, עיצוב ספר: סטודיו קרן וגולן
חריימה עגבניות שרופות, מתוך "ספר הטאבון". צילום: חיים יוסף, סטיילינג: אוריה גבע, עריכה: מרב סריג, עיצוב ספר: סטודיו קרן וגולן

לעגבניות חרוכות יש טעמים מתוקים־עמוקים, שעושים קסמים אפילו ברוטב הפשוט ביותר. כאן טעמי החריכה מתקבלים מהטאבון הלוהט. את הדגים מוסיפים ברגע האחרון – חלקם התחתון נספג ברוטב וחלקם העליון נצלה בחום.

מתוך "ספר הטאבון". לרכישה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב

להגשה

אופן ההכנה

1

מערבבים פפריקה, שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל בקערה. מושחים נתחי דג בתערובת ומניחים בצד עד הצלייה.

2

מחממים טאבון ל־350 מעלות (טמפרטורת רצפה). מכניסים מחבת כבדה וגדולה לטאבון ומלהיטים אותה 2־5 דקות.

3

מוציאים את המחבת הלוהטת, יוצקים שמן זית ומוסיפים 2 סוגי פלפל ושום. מחזירים לטאבון וצולים 2 דקות, עד שהירקות נחרכים קלות. מערבבים פעם אחת במהלך הצלייה.

4

מוסיפים למחבת עגבניות וצולים כ־7 דקות, עד שהעגבניות מתרככות ומגירות נוזלים. מערבבים פעם־פעמיים. מתבלים במלח, פלפל שחור ופלפל צ'ומה או פפריקה מתוקה.

5

מוסיפים מים ומערבבים. מחזירים לטאבון וצולים 2 דקות, עד שהרוטב מסמיך מעט.

6

מוציאים את נתחי הדג מתערובת התיבול, מנערים עודפי תבלינים ומניחים את הדגים על הרוטב כשהעור כלפי מטה. צולים 4־5 דקות עד השחמה.

7

מפזרים על הדגים עלי כוסברה ומגישים.