מתכון

טאבולה פריקה, דובדבנים ושקדים

השילוב בין הניחוח המעושן של הפריקה למתיקות של הפרי מעיף את הסלט למחוזות חדשים

25,830 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2020
טאבולה פריקה, דובדבנים ושקדים של יוסי שטרית. צילום: דניאל לילה; סטיילינג: גיא כהן
טאבולה פריקה, דובדבנים ושקדים של יוסי שטרית. צילום: דניאל לילה; סטיילינג: גיא כהן

כולם מכירים סלט טאבולה, אבל הסלט הזה הוא משחק אחר לגמרי. כאן הבורגול מוחלף בפריקה ויש תוספת של דובדבנים (כל פרי קיצי חמוץ–מתוק יכול לעבוד). חשוב להכין את הסלט עם דובדבנים קרים – זה מוציא את הרעננות שלהם והופך כל ביס ליותר כיפי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

לוחצים את הדובדבנים אחד אחד בין שתי אצבעות (כדי להיפטר מהחרצן וגם כדי למעוך אותם מעט). שמים את הדובדבנים המגולענים בקערה ומעבירים למקרר עד להרכבת הסלט.

2

מניחים פריקה (או בורגול) בקערה, משרים ב-1 כוס מים בטמפרטורת החדר למשך שעה מחוץ למקרר ומסננים.

3

מוציאים את הדובדבנים מהמקרר, מוסיפים פריקה ואת יתר חומרי הסלט, מערבבים, טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.