כאן החבושים מתפקדים כמעט כמו תפוחי אדמה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה:
אופן ההכנה
1
מחממים סיר גדול עם שמן. מוסיפים את נתחי העוף, מתבלים במלח ופלפל ומשחימים 10 דקות מכל הצדדים. מוציאים בכף מחוררת ושומרים להמשך.
2
מוסיפים לסיר חבושים, בצל וסלרי ומזהיבים 5 דקות תוך כדי ערבוב. מחזירים את נתחי העוף ומוסיפים פירות מיובשים וחמוציות. מתבלים בראס אל-חנות וסילאן ומערבבים כמה דקות על הכיריים עד שהכל מקבל גוון שחום.
3
יוצקים לסיר ציר עוף ומביאים לרתיחה. מוסיפים זעפרן, מערבבים וטועמים מהנוזל. במידת הצורך מתקנים תיבול. מכסים את הסיר, מעבירים ללהבה בינונית-נמוכה ומבשלים שעה עד שהכל רך והרוטב סמיך וטעים. במידת הצורך מוסיפים ציר או מים.
4
לפני ההגשה מוסיפים כוסברה קצוצה. מגישים עם אורז או קוסקוס.