מכינים בתבניות טארט אישיות בקוטר 8 סנטימטרים. הכנת הטארטלטים כוללת גם חצי שעה של הקפאה ועוד לפחות 3 שעות של צינון והתייצבות.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקלתיות
למלית וניל
לציפוי
אופן ההכנה
מכינים בצק
1
מעבדים חמאה קרה וקמח במעבד מזון כ־4 דקות, רק עד לקבלת פירורים. מוסיפים אבקת שקדים, אבקת סוכר ומלח ומעבדים דקה נוספת. מוסיפים ביצה טרופה ומעבדים עוד 1/2 דקה, רק עד לקבלת בצק אחיד.
2
מוציאים את הבצק ממכל מעבד המזון ומשטחים אותו ב־6 תבניות טארט אישיות בקוטר 8 סנטימטרים האחת. מכסים את התבניות בניילון נצמד ומעבירים למקפיא ל־1/2 שעה.
3
מחממים תנור ל־170 מעלות, מוציאים את תבניות הטארט מהמקפיא, מסירים את הניילון ואופים 12־15 דקות או עד שהבצק אפוי ושחום. מניחים בצד לצינון.
מכינים מלית וניל
4
מערבבים ג'לטין ומים בקערית ומניחים בצד 10 דקות.
5
בינתיים מחממים בסיר שמנת מתוקה, סוכר ותמצית וניל רק עד לסף רתיחה, ומכבים את הלהבה. מוסיפים את תערובת הג'לטין ומערבבים היטב, עד שהג'לטין נמס פנימה. מסננים את המלית לכלי נקי ויוצקים לתוך קלתיות הבצק.
6
מניחים את הטארטלטים על מגש, מכסים את המגש בניילון נצמד ומעבירים למקרר לצינון והתייצבות לשלוש שעות לפחות עד לילה.
7
לפני ההגשה, מוציאים את הטארטלטים מהמקרר ומקשטים בפירות יער. יוצרים מעגלים צפופים מההיקף החיצוני פנימה של פטל, פרוסות תות, אוכמניות או שילוב של כולם.
מקרר האפשרויות הבלתי מוגבלות
בקיץ, הקרייב למתוקים לא נעלם אבל במקום להלהיט תנורים ולאפות – מכינים מתוקים צוננים וקלילים בתוך המקרר
המקררים מסדרת BSPOKE של סמסונג, הם הפרטנרים המושלמים ליצירת קינוחים קיציים: מעבר לנפח הפנימי הגדול, המאפשר לצנן בתוכו מגשי מתוקים בכל גודל שתרצו – הסדרה החדשנית מאפשרת לכם להתאים את המקרר לצרכים שלכם: אפשר להגדיל את נפח המקרר ללא הגדלת המידות החיצוניות שלו, המדפים והמגירות מתכוונים ונשלפים וטכנולוגיות שהן פיתוח בלעדי של סמסונג, מאפשרות משחק תפקידים – החלק של מקפיא יכול להפוך למקרר, ולהפך, בלחיצת כפתור. וכך אתם הם אלו שקובעים את אופי החלל הפנימי של המקרר – מגבלת המקום נעלמת מהלקסיקו, ואתם יכולים לאחסן ולצנן מקפאים, קרמים, מוסים ועוגות בכל כמות, גודל וגובה שתרצו. בזכות מערכת הקירור הגמישה הכוללת חמש הגדרות טמפרטורה שונות, כל קינוח יזכה לתנאים האופטימליים להם הוא זקוק. מערכת האיוורור, המפקחת על הטמפרטורה והלחות, מבטיחה שכלום לא יפגע במרקם, בטעם והניחוח היחודיים לכל מאכל.