החומרים טבלת מידות ומשקלות
לטארטלטים
למלית רויאל
לטופינג
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב תבניות טארטלטים.
2
מכינים את הקלתיות: יוצקים חלב לסיר רחב, מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מוסיפים קמח תירס בבת אחת ומערבבים 5-4 דקות על להבה בינונית. מוסיפים חמאה וגבינה ומערבבים עוד דקה. מצננים מעט.
3
מערבבים היטב את הפולנטה עם קמח. קורצים חתיכות קטנות ומהדקים אותן לתבניות בעזרת האצבעות עד ליצירת שכבה אחידה בעובי של 1/2 ס”מ.
4
אופים כ-10 דקות עד שהקלתיות מזהיבות ומתקשות. מוציאים מהתנור אך משאירים אותו פועל. מצננים מעט את הקלתיות ומחלצים מהתבניות.
5
מכינים את מלית הרויאל: מערבבים היטב את כל החומרים.
6
מרכיבים את הטארטלטים ומשלימים אפייה: מוזגים מעט מלית רויאל לקלתיות ומסדרים מעל ירקות בצורה נאה.
7
אופים כ-12 דקות עד שהמלית יציבה ושחומה. מגישים מייד.