מתכון

טארטלט ארטישוק ובצל ירוק עם פטנט

טארטלט פריך וטעים בחצי מהזמן והקלוריות

9,918 בשלנים התעניינו במתכון זה
טארטלט ארטישוק ובצל ירוק עם פטנט של אורלי פלאי־ברונשטיין. סטיילינג: דלית רוסו (צילום: דן לב)
טארטלט ארטישוק ובצל ירוק עם פטנט של אורלי פלאי־ברונשטיין. סטיילינג: דלית רוסו (צילום: דן לב)

במקום קלתית מבצק פריך מרפדים את התבניות בפרוסות לחם שקורצים לגודל הרצוי. גם במלית יש פטנט: במקום רויאל של ביצים, קמח וחלב או שמנת מערבבים את הירק המוביל רק עם מיונז ופרמזן. אפשר, כמובן, לשחק עם המלית.

מתכון לטארטלטים בקוטר 6 ס"מ.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-220 מעלות.

2

קורצים מפרוסות הלחם עיגולים בקוטר 8 ס“מ, מניחים בתבנית שקעים מוברשת בחמאה ומהדקים.

3

מערבבים את חומרי המלית.

4

יוצקים מלית לכל שקע.

5

אופים 15-12 דקות להזהבה.

ומה עושים עם המסגרת של הלחם? ביצה בקן, כמובן!

גיוונים:
• במקום תחתיות ארטישוק משתמשים בגבעול כרישה קצוץ דק ומאודה במים עם מעט חמאה 3 דקות לריכוך.
• במקום תחתיות ארטישוק משתמשים בכוס וחצי פירה תפוחי אדמה או בטטה.