במקום קלתית מבצק פריך מרפדים את התבניות בפרוסות לחם שקורצים לגודל הרצוי. גם במלית יש פטנט: במקום רויאל של ביצים, קמח וחלב או שמנת מערבבים את הירק המוביל רק עם מיונז ופרמזן. אפשר, כמובן, לשחק עם המלית.
מתכון לטארטלטים בקוטר 6 ס"מ.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למלית
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-220 מעלות.
2
קורצים מפרוסות הלחם עיגולים בקוטר 8 ס“מ, מניחים בתבנית שקעים מוברשת בחמאה ומהדקים.
3
מערבבים את חומרי המלית.
4
יוצקים מלית לכל שקע.
5
אופים 15-12 דקות להזהבה.
ומה עושים עם המסגרת של הלחם? ביצה בקן, כמובן!
גיוונים:
• במקום תחתיות ארטישוק משתמשים בגבעול כרישה קצוץ דק ומאודה במים עם מעט חמאה 3 דקות לריכוך.
• במקום תחתיות ארטישוק משתמשים בכוס וחצי פירה תפוחי אדמה או בטטה.