מתכון

טארטלט מעמול

הקונפסט הכתיב קינוחים עם חזות אירופאית, ובכל זאת לא רצינו לוותר על טעמי המסורת וחיפשנו דרך לשלב תמרים בשולחן

1,295 בשלנים התעניינו במתכון זה
צילום: בועז לביא
צילום: בועז לביא

הפתרון היה מעמולים בתבניות טארטלט – מה שהעניק לקינוח המזרח תיכוני לוק צרפתי. את המעמולים עטפנו בצרורות נייר משי קשורים בסרט, אליו צירפנו ברכה לחג.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית:

לפיזור:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

שמים קמח, אבקת אפייה, אבקת סוכר וקוביות חמאה בקערת מעבד מזון ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים 2/3 כוס שמנת מתוקה ומעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) רק עד לקבלת בצק אחיד.

2

משטחים מעט את הבצק על משטח מקומח, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה עד שהבצק קר ויציב.

מכינים את מלית התמרים:

3

מחממים בסיר קטן 1/3 כוס שמנת, דבש וקינמון עד שהדבש נמס והשמנת חמימה למגע (מקפידים שהיא לא תגיע לרתיחה). מסירים מהכיריים.

4

מוסיפים לסיר תמרים ולשים בידיים עד שהם מתרככים וסופגים את השמנת. לחילופין אפשר לעבד את התמרים יחד עם השמנת במעבד מזון לתערובת חלקה.

5

מערבבים פנימה אגוזים ותמצית מי ורדים ושומרים במקרר עד השימוש (המלית חייבת להיות קרה, כדי שאפשר יהיה לגלגל ממנה כדורים).

מעצבים, מקררים ואופים:

6

מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ומרדדים לעובי 3-2 מ”מ. קורצים ממנו עיגולים בגודל תבנית טארטלט ומשטחים בתבניות. יוצרים מהמלית כדורים בקוטר 2 ס"מ בידיים מעט לחות וממלאים את הטארטלטים. קורצים מהבצק עיגולים נוספים בקוטר התבניות ומכסים את המלית. מהדקים לקבלת פאי קטן. מעבירים למקרר ל-30 דקות עד שהבצק מתקרר ומתקשה (אפשר לזרז את התהליך ע”י העברה למקפיא).

7

מחממים תנור ל-180 מעלות.

8

אופים כ-15 דקות עד שהטארטלטים זהובים ומצננים לטמפ’ החדר. מחלצים בזהירות את העוגיות ומפזרים מעל אבקת סוכר. שומרים בכלי אטום בטמפ’ החדר.