מתכון

טארט בורדלו ותפוחים

הטארט הצרפתי הקלאסי - עם תפוחים במקום אגסים

4,942 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2022
טארט בורדלו ותפוחים של קונדיטור מורן גיל | צילום: שני בריל, סגנון: מרב סריג
טארט בורדלו ותפוחים של קונדיטור מורן גיל | צילום: שני בריל, סגנון: מרב סריג

טארט בורדלו נחשב לאחת מהקלאסיקות האהובות והפופולריות בקונדיטוריה הצרפתית. משהו בשילוב הזה של שקדים ואגסים נחקק בחך האנושי, כך שנראה לנו טבעי לשלב בין השניים בעוגות. לקחתי את טארט הבורדלו הקלאסי, והפכתי אותו לטארט קלאסי לראש השנה – פשוט החלפתי את האגסים בתפוחים. למה לא בעצם?
>> לכל קינוחי ראש השנה של מורן גיל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתפוחים בסירופ

לבצק

לקרם שקדים

לקישוט

אופן ההכנה

1

מכינים מראש את התפוחים בסירופ: חותכים 3 תפוחים לקוביות ו־3 תפוחים לפרוסות של כחצי ס"מ.

2

מביאים לרתיחה מים עם סוכר ווניל בסיר בינוני, מוסיפים את קוביות ופרוסות התפוחים ומבשלים רבע שעה על להבה בינונית. משאירים את התפוחים לצינון בתוך הסירופ החם כ־3 שעות.

3

מכינים את הבצק: מחממים תנור ל־180 מעלות במצב טורבו.

4

מעבדים קמח, אבקת סוכר וחמאה במיקסר עם וו גיטרה לפירורים דקים.

5

מוסיפים חלמון ומערבבים עד שנוצר בצק.

6

מרדדים את הבצק לעובי 2־3 מ"מ בין שני ניירות אפייה. משמנים את הרינג בחמאה ומעבירים אליו את הבצק. מצמידים את הבצק לשולי הרינג וחותכים את שאריות הבצק הבולטות החוצה בעזרת סכין חדה לא משוננת.

7

מכינים את קרם השקדים: מערבבים חמאה רכה ואבקת סוכר בקערה.

8

מערבבים אבקת שקדים במזלג בקערה נפרדת כדי לפרק את הגושים ומוסיפים אותה לתערובת החמאה.

9

מוסיפים קורנפלור, ביצה וליקר אמרטו ומערבבים היטב לתערובת הומוגנית.

10

מרכיבים את הטארט: מסננים היטב את קוביות התפוחים מהסירופ, מקפלים אותן לתערובת קרם השקדים ויוצקים את כל המסה על הבצק הפריך.

11

מסננים היטב את פרוסות התפוחים מהסירופ, מניחים אותן במרכז הטארט בצורת ספירלה ומפזרים מעל שקדים מולבנים פרוסים.

12

אופים כ־30-40 דקות או עד שהטארט והשקדים שחומים מעט למעלה.

13

כשהטארט מצטנן, מנפים עליו מעט אבקת סוכר (לא מעל הגבעות של פרוסות התפוחים) ומגישים.