מתכון

טארט בצק קקאו במילוי קוקוס ושוקולד

בניגוד לטכניקה המסורתית, כאן אפיתי את הקלתיות לגמרי ואז מילאתי במלית שמתמצקת מעצמה ואינה זקוקה לאפייה

1,359 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2021
טארט בצק קקאו במילוי קוקוס ושוקולד של אלכס לביד. צילום: דן לב. סטיילינג:  דלית רוסו
טארט בצק קקאו במילוי קוקוס ושוקולד של אלכס לביד. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו

בטכניקה המסורתית אופים את הקלתיות באופן חלקי, ממלאים ואז אופים להתייצבות. התהליך הזה דורש קצת ניסיון ואינטואיציה, כדי לדעת מתי לעצור את אפיית הקלתיות הריקות. כאן פישטתי את התהליך. חשוב להצטייד ב-10 תבניות טארט קטנות בקוטר 6 ס"מ. (רצוי נשלפות), אבל אפשר גם להכין בתבנית גדולה בקוטר 20 ס"מ ולאפות קצת יותר זמן עד הזהבה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק פריך

למלית

לקישוט

אופן ההכנה

מכינים את הטארט

1

מערבלים חמאה, סוכר, אבקת סוכר, שקדים ומלח במיקסר עם וו גיטרה לתערובת קרמית. מוסיפים ביצה ומערבלים עד שהיא נטמעת. מוסיפים קמח ואבקת קקאו ומערבלים למרקם אחיד.

2

יוצרים מהבצק כדור, פוחסים מעט ועוטפים בניילון נצמד. מעבירים למקרר לשעה.

3

מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים מעט את התבניות.

4

מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות למלבן בעובי 3 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ ומניחים בתבניות.

5

אופים כ-12 דקות עד הזהבה (אפייה מלאה). מצננים מעט. .

מכינים את המלית

6

מניחים שוקולד בקערה. מביאים חלב קוקוס ושמנת לרתיחה בסיר ומוזגים על השוקולד. מערבבים למרקם אחיד ומוסיפים קוקוס.

7

ממלאים את הקלתיות במלית ומצננים בטמפרטורת החדר עד שהמלית מתייצבת. מקשטים במעט קוקוס טחון. שומרים במקרר (עד 5 ימים) ומחלצים מהתבניות רק לפני ההגשה. אפשר לשמור את הטארטים גם במקפיא עד חודש