מתכון

טארט טאטן חצילים בחמאת מיסו וקרמל

חיפשנו רעיון לטארט מלוח, אבל לא עם כרשה או בצל - הכיוון המקובל והבנאלי. החציל החרוך הישראלי, נראה לנו מתאים

7,866 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2019
טארט טאטן חצילים בחמאת מיסו וקרמל של שף חגי לרנר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר
טארט טאטן חצילים בחמאת מיסו וקרמל של שף חגי לרנר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר

המיסו הצטרף כדי לקחת את החציל למקום חדש והחמאה מוסיפה עושר ומאזנת את כל הטעמים.
מומלץ להכין לטובת המתכון בצק עלים ביתי. 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה (לא חובה)

אופן ההכנה

1

שורפים את החצילים על אש גלויה כ־25 דקות תוך כדי סיבובם כל כמה דקות עד שהקליפה חרוכה והבשר רך. מקלפים בעדינות, חותכים את החצילים לאורכם ל־4־5 פסים ושומרים את ראשי החצילים מחוברים.

2

מחממים תנור ל־180 מעלות.

3

מחממים סוכר במחבת עמוקה שמתאימה לתנור על אש בינונית. מנענעים את המחבת בתנועות סיבוביות בעדינות כדי שכל הסוכר יימס באופן אחיד. כשכל הסוכר נמס, מבעבע בעדינות והופך לקרמל בגוון ענברי, מוסיפים חמאה, מים ומחית מיסו ומערבבים 1־2 דקות עד לקבלת רוטב סמיך.

4

מניחים את החצילים השרופים ברוטב ראש לזנב (ראו תמונה). פותחים את רצועות בשר החציל כמניפה.

5

מרדדים את בצק העלים לעיגול בקוטר 26 ס"מ (או 2 ס״מ יותר מקוטר המחבת שבה מונחים החצילים) וחורצים בבצק 2־3 פסים לרוחב בעזרת סכין חדה.

6

מעבירים את יריעת הבצק למחבת כך שתכסה אותה – את שולי הבצק דוחפים בעזרת סכין או כף בין החצילים לדופנות המחבת. אופים כ־25 דקות עד שפני המאפה מזהיבים.

7

הופכים את הטארט על צלחת הגשה ומפזרים מעל שומשום קלוי.