מגי ביבי: "לרוב אני מכינה אותה בתבניות קאפ-קייקס אישיות, הפעם הלכתי על פורמט גדול ויצא אפילו יותר מרשים. הפטרייה המככבת במתכון הזה היא פטריית יער — זאת עם הרגל הגדולה והעבה. יש לה מרקם מוצק ונהדר והיא מתאימה במיוחד לצלייה או לטיגון."
למתכון ריבת בצל עם חומץ בלסמי ותימין
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה
אופן ההכנה
1
פורשים את הבצק על משטח עבודה וחותכים ממנו עיגול בקוטר 30 ס”מ בעזרת צלחת גדולה או טבעת אפייה בקוטר המתאים.
מבשלים את השאלוטס
2
מחממים שמן במחבת עמוקה בקוטר 28 ס”מ (שמתאימה לאפייה). מטגנים שאלוטס על להבה בינונית 4-3 דקות להזהבה עדינה. מוסיפים סוכר ומבשלים כ-4 דקות עד שהסוכר נמס ומתקבל קרמל בהיר. מוסיפים חמאה ומבשלים 6-5 דקות תוך כדי בחישה עד שהיא נטמעת והתערובת מסמיכה מעט. מוסיפים חומץ, יין ועלי תימין ומבשלים כ-3 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים בחצי. מוציאים את השאלוטס לצלחת נקייה בעזרת מלקחיים או כף מחוררת.
3
מרכיבים את המאפה, אופים ומגישים: מניחים פרוסות של פטריות במחבת ומפזרים עליהן את השאלוטס. מפזרים ריבת בצל בשכבה אחידה ומניחים מעל את עיגול הבצק. מהדקים-מקפלים פנימה את הקצוות בעדינות.
4
מחממים תנור ל- 160 מעלות.
5
אופים 30 דקות עד שהבצק תפוח וזהוב. משהים 5 דקות והופכים על צלחת הגשה.
להגשה
6
מפזרים גבינה מעל. אוכלים באותו יום חם או בטמפ’ החדר.