מתכון

טארט טאטן פטריות מלך היער ושאלוטס עם גבינת המאירי

מאפה מתוק-מלוח, טעים בטירוף ומאוד קל להכנה

11,038 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
טארט טאטן פטריות מלך היער ושאלוטס עם גבינת המאירי של מגי ביבי. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר
טארט טאטן פטריות מלך היער ושאלוטס עם גבינת המאירי של מגי ביבי. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר

מגי ביבי: "לרוב אני מכינה אותה בתבניות קאפ-קייקס אישיות, הפעם הלכתי על פורמט גדול ויצא אפילו יותר מרשים. הפטרייה המככבת במתכון הזה היא פטריית יער — זאת עם הרגל הגדולה והעבה. יש לה מרקם מוצק ונהדר והיא מתאימה במיוחד לצלייה או לטיגון."

למתכון ריבת בצל עם חומץ בלסמי ותימין

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

פורשים את הבצק על משטח עבודה וחותכים ממנו עיגול בקוטר 30 ס”מ בעזרת צלחת גדולה או טבעת אפייה בקוטר המתאים.

מבשלים את השאלוטס

2

מחממים שמן במחבת עמוקה בקוטר 28 ס”מ (שמתאימה לאפייה). מטגנים שאלוטס על להבה בינונית 4-3 דקות להזהבה עדינה. מוסיפים סוכר ומבשלים כ-4 דקות עד שהסוכר נמס ומתקבל קרמל בהיר. מוסיפים חמאה ומבשלים 6-5 דקות תוך כדי בחישה עד שהיא נטמעת והתערובת מסמיכה מעט. מוסיפים חומץ, יין ועלי תימין ומבשלים כ-3 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים בחצי. מוציאים את השאלוטס לצלחת נקייה בעזרת מלקחיים או כף מחוררת.

3

מרכיבים את המאפה, אופים ומגישים: מניחים פרוסות של פטריות במחבת ומפזרים עליהן את השאלוטס. מפזרים ריבת בצל בשכבה אחידה ומניחים מעל את עיגול הבצק. מהדקים-מקפלים פנימה את הקצוות בעדינות.

4

מחממים תנור ל- 160 מעלות.

5

אופים 30 דקות עד שהבצק תפוח וזהוב. משהים 5 דקות והופכים על צלחת הגשה.

להגשה

6

מפזרים גבינה מעל. אוכלים באותו יום חם או בטמפ’ החדר.