מתכון

טארט טאטן תפוחים

עוגה קלאסית ומרשימה שתמיד מצליחה. אפשר להכין את הבצק מראש ולשמור אותו במקפיא

29,882 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2017
טארט טאטן. צילום: דן פרץ | סגנון: עמית פרבר
טארט טאטן. צילום: דן פרץ | סגנון: עמית פרבר

בצק שקדים פריך הוא הבצק המושלם לטאטנים מתוקים — הוא מפיק קלתית שנמסה בפה בזכות אבקת הסוכר, אך שומרת על פריכות הודות לשקדים הטחונים. הוספת החמאה כשהיא רכה (להבדיל מחמאה קרה כמו במתכון הקלאסי לבצק פריך) נותנת לבצק מרקם אחיד, דחוס ונוח יותר לעבודה. הכמות שלפניכם מספיקה להכנת טארט וחצי (בתבנית בקוטר 24 ס"מ). את יתרת הבצק אפשר להקפיא, להשתמש בה לטארטים קטנים יותר או לקרוץ עוגיות.

מתכון על הדרך: קרם פרש תוצרת בית

הוא מזכיר שמנת חמוצה, אבל הוא סמיך יותר וחמוץ פחות. כך מכינים בבית: מערבבים מיכל שמנת מתוקה עם 2 כפות יוגורט (או רוויון), מכסים ומניחים בטמפ' החדר 8-24 שעות (בקיץ פחות, בחורף יותר) עד שהשמנת מסמיכה ומקבלת טעם חמצמץ עדין. שומרים במקרר עד יומיים-שלושה. לפני ההגשה כדאי להקציף מעט.

להכנת המתכון הצטיידו בתבנית בקוטר 24 ס"מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

ל-750 גרם בצק שקדים פריך

לטארט

לקרמל:

להגשה (לא חובה:)

אופן ההכנה

מכינים בצק שקדים פריך:

1

מעבדים חמאה, אבקת סוכר, שקדים, מלח ווניל לקרם רך במעבד מזון עם להב מתכת. מוסיפים ביצים בהדרגה עד שהן נטמעות בקרם. מנפים לקערה קמח ומעבדים רק עד שנוצר בצק במרקם אחיד ודחוס. חוצים את הבצק, משטחים מעט ועוטפים בניילון נצמד. שומרים במקרר לפחות שעתיים לפני השימוש ועד יומיים או במקפיא עד חודש.

2

מחממים תנור ל-180 מעלות.

הכנת הבצק לטארט:

3

מרדדים את הבצק בעודו קר מהמקרר על משטח עבודה מקומח קלות או בין שתי יריעות של נייר אפייה עד לעובי של כ-1/2 ס"מ. קורצים מהבצק עיגול בקוטר 26 ס"מ ומאחסנים אותו בקירור עד השימוש.

מכינים קרמל:

4

שמים סוכר במחבת עם ידית חסינת חום או בסיר קטן. יוצקים מים וממיסים תוך כדי ערבוב על להבה בינונית עד שהתערובת מתחילה לבעבע. מפסיקים לערבב ומבשלים כ-5 דקות ללא מכסה עד שנוצר קרמל בצבע חום ענברי כהה.

5

מסירים מהכיריים, מוסיפים חמאה ומערבבים להמסה. אם הבישול נעשה בסיר, יוצקים לתבנית נמוכה ולא מתפרקת. מצננים מעט.

מכינים את הטאטן:

6

מסדרים את התפוחים במחבת או בתבנית על הקרמל, כשהם שוכבים על הצד וצמודים בטן לגב (בהתחלה קצת צפוף, ותפוח אחד או שניים לא נוגעים בתחתית התבנית, אולם לאחר הבישול התפוחים מתכווצים, ויש מקום לכולם). מכסים ברדיד אלומיניום.

7

מבשלים על הכיריים (במחבת) או אופים (בתבנית) כ-25 דקות עד שהתפוחים כמעט אפויים לגמרי. מצננים לטמפ' החדר.

8

מוציאים את דסקית הבצק מהמקרר ומכסים את המלית. מקפלים את שולי הבצק לתוך המחבת/התבנית סביב התפוחים.

9

אופים כ-35 דקות עד שמזהיב יפה.

10

מצננים 15 דקות. מכסים את התבנית בצלחת הגשה גדולה מגודל התבנית והופכים.

11

מגישים עם קרם פרש תוצרת בית (מתכון למעלה).