מתכון

טארט טאטן

האגדה מספרת על אחת מהאחיות טאטן, שהכינה טארט ושכחה לשים בצק בתחתית. היא שמה אותו למעלה, הפכה והשאר – היסטוריה

117,083 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2019
טארט טאטן. צילום: shutterstock
טארט טאטן. צילום: shutterstock

מחבת בקוטר 24 ס"מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

למלית

אופן ההכנה

1

מכניסים למעבד מזון את החמאה, הסוכר, הקמח והמלח ומעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת פירורים.

2

מוסיפים ביצה ומעבדים קצרות עד שמתחיל להתגבש בצק. אם צריך מוסיפים מים קרים. אוספים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון ומניחים במקרר לשעה לפחות.

3

בינתיים, קולפים את התפוחים, חותכים לרבעים ומנקים מחלקי הלִבה. מניחים את התפוחים בקערה עם מים קרים ומיץ לימון למניעת השחרה.

4

במחבת כבדה המתאימה לתנור, מחממים את החמאה, הסוכר ומיץ הלימון על להבה בינונית-גבוהה. לא מערבבים אך מטלטלים את המחבת מדי פעם, עד שהעיסה מקבלת צבע קרמל ענברי. מכבים את האש ומקררים מעט.

5

מניחים את התפוחים במחבת בשני מעגלים צפופים כשהצד הקמור כלפי מטה. התפוחים מתכווצים במהלך הבישול ולכן חשוב להניחם כשהם צפופים מאוד. מחזירים את המחבת לאש ומבשלים על אש קטנה מאוד, 35 דקות עד לסף רתיחה (אחרי כ-10 דקות אפשר להוסיף רבע תפוח נוסף לכל מעגל כדי לשמור על הצפיפות). מכבים את האש ומצננים כ-10 דקות

6

מוציאים את הבצק ומרדדים על משטח מקומח היטב לעיגול מעט גדול יותר מקוטר המחבת. מניחים את עיגול הבצק מעל המחבת וחותכים סביב השוליים. דוחפים את הקצוות מעט פנימה, אל מתחת לתפוחים. חותכים צלב קטן במרכז הבצק לשחרור אדים.

7

אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, כ-25 דקות או עד להזהבת פני הטארט.

8

מניחים על המחבת צלחת גדולה ובתנועה מהירה הופכים את המחבת על הצלחת (זהירות, המחבת חמה מאוד). מומלץ להגיש חם או קר, בליווי קרם-פרש או גלידת וניל.