החומרים טבלת מידות ומשקלות
לתפוחים:
לקדאיף:
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מכינים את הקרמל:
2
מבשלים סוכר ומים במחבת לקרמל. יוצקים את הקרמל לתבנית. הוא מתקשה מהר, אך אל דאגה: בהמשך הוא יתרכך מנוזלי התפוחים.
מכינים את התפוחים:
3
מבשלים סוכר ומים במחבת לקרמל. מוסיפים רבעי תפוחים ומבשלים כ-5 דקות עד שהתפוחים מזוגגים מכל הצדדים אך לא רכים מדי. מוסיפים חמאה ומערבבים. מוציאים את התפוחים לקערה וממשיכים לבשל את הקרמל עם החמאה עוד 4 דקות עד שהרוטב מצטמצם מעט.
4
מסדרים את התפוחים בתבנית בשכבה אחת, כשהצד הקמור כלפי מטה. יוצקים מעל את רוטב הקרמל עם החמאה.
מכינים את הקדאיף, אופים ומגישים:
5
מערבבים קדאיף עם חמאה מומסת. מסדרים בשכבה אחידה על התפוחים ומהדקים מעט.
6
אופים כ-30 דקות עד הזהבה. ממתינים 5 דקות, הופכים על צלחת הגשה ומגישים חם. מומלץ להגיש עם גלידת וניל וקצפת.