מתכון

טארט קרם קרמל וחמאה

הקינוח הנהדר הזה הוא בעצם פטיסייר על בסיס קרמל מועשר בהרבה חמאה, שמניחים על תחתית פשוטה מביסקוויטים וחמאה

3,448 בשלנים התעניינו במתכון זה
טארט קרם קרמל וחמאה של שף קונדיטור ליאור שטייגמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר
טארט קרם קרמל וחמאה של שף קונדיטור ליאור שטייגמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר

הקרם מעולה גם להגשה בכוסות עם אגוזים מסוכרים או לעוגת נפוליאון משודרגת.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתחתית

לקרם קרמל

לקישוט

אופן ההכנה

מכינים את התחתית

1

טוחנים את הביסקוויטים במעבד מזון לפירורים, מוסיפים חמאה ומעבדים בכמה פולסים עד לאיחוד.

2

מהדקים את תערובת הביסקוויטים לתחתית התבנית בצורה אחידה. מכסים את התבנית בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל־20 דקות לפחות להתייצבות.

מכינים את קרם הקרמל

3

מחממים 130 גרם מהסוכר עם מים בסיר בינוני על אש גבוהה 6־7 דקות תוך נענוע הסיר בתנועות מעגליות מדי פעם עד שהסוכר נמס כולו, הופך לקרמל ומקבל גוון ענברי עמוק.

4

מקטינים את האש, יוצקים חלב בהדרגה ותוך כדי טריפה עד הוא מתאחד עם הקרמל. מסירים מהאש.

5

טורפים את החלמונים עם שאר הסוכר (20 גרם), מלח, קורנפלור ומחית וניל בקערה נפרדת עד לקבלת תערובת אוורירית ותפוחה.

6

מסננים את תערובת החלב והקרמל לתוך תערובת החלמונים וטורפים עד לאיחוד.

7

מחזירים את התערובת שהתקבלה לסיר ומבשלים על אש בינונית תוך כדי טריפה מתמדת כ־5 דקות עד שהקרם מבעבע מעט ומסמיך.

8

מעבירים את הקרם לקערה, מצננים כ־3 דקות ומוסיפים את קוביות החמאה. מעבדים לקרם חלק בעזרת מוט ריסוק ידני. הקרם יישמר עד 3 ימים במקרר.

9

יוצקים את הקרם על תחתית הביסקוויטים הקרה ומעבירים למקרר לשעה וחצי לפחות עד להתייצבות.

10

לפני ההגשה מחלצים את העוגה מהתבנית ומקשטים בבוטנים מומלחים מקורמלים או בפקאנים מקורמלים.