כדאי לדעת את הפאי אפינו בתבנית קרבון סטיל עם ציפוי Non Stick בקוטר 24 ס"מ. הציפוי מונע את הידבקות הבצק לתבנית ומפחית את השימוש בחמאה, והתחתית המתפרקת מבטיחה שתוכלו לחלץ את המאפים בקלות ולהגיש פאי בעל קלתית מושלמת, ללא מאמץ. מערבלים בקערת מיקסר עם וו גיטרה קמח, חמאה, אבקת סוכר ומלח לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומים בהדרגה וממשיכים לערבל רק עד היווצרות בצק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים כשעה במקרר. מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעובי 3 מ"מ ומהדקים אותו היטב לתחתית ודפנות תבנית. דוקרים את התחתית במזלג ומעבירים את התבנית למקפיא לשעה. מחממים תנור ל־170 מעלות. טורפים בקערה את כל המרכיבים, למעט דובדבנים או פירות יער, לתערובת אחידה. יוצקים את המילוי לקלתית הקרה ומיישרים. מטביעים בתוכו את הדובדבנים או פירות היער ואופים 50־55 דקות, עד התייצבות המילוי והזהבת הטארט. זורים על הטארט אבקת סוכר ומגישים.
החומרים
טבלת מידות ומשקלות
לבצק
למילוי
להגשה
אופן ההכנה
1
2
3
מכינים את המילוי
4
5
6