מתכון

טארט שוקולד ופיסטוק

טארט סופר שוקולדי עם שכבה פיסטוקית ממזרית שמאזנת את המתיקות של השוקולד ונותנת לטארט כולו לוק חגיגי

34,605 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2020
טארט שוקולד ופיסטוק של חן שוקרון. צילום: דניה ויינר. סטיילינג: דיאנה לינדר
טארט שוקולד ופיסטוק של חן שוקרון. צילום: דניה ויינר. סטיילינג: דיאנה לינדר

קלתית פטנט ללא אפייה ובתוכה מלית שוקולד ארומטית ומלית פיסטוק עסיסית.

תבנית טארט מתפרקת בקוטר 24 ס”מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית הפיסטוק

למלית השוקולד

לציפוי ועיטור

אופן ההכנה

מכינים את הקלתית

1

מערבבים ביסקוויטים וחמאה בקערה לתערובת לחה. משטחים את התערובת בתבנית ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות בעזרת גב כף או תחתית של כוס. מעבירים למקפיא.

מכינים את מלית הפיסטוק

2

בינתיים, שמים פיסטוקים, סוכר ומלח במעבד מזון וטוחנים לפירורים. מוסיפים שמן וממשיכים לטחון עד לקבלת תערובת לחה.

מכינים את מלית השוקולד

3

מביאים שמנת מתוקה לסף רתיחה ויוצקים על השוקולד. משהים כדקה ומערבבים היטב עד להמסה מלאה של השוקולד. מצננים כ–10 דקות. מוסיפים ביצה וחלמון ומערבבים מייד והיטב, כדי שהביצה לא תיקרש. מוסיפים ליקר ומערבבים עד להטמעה.

מרכיבים את הטארט ואופים

4

מחממים תנור ל-175 מעלות.

5

מורחים את מלית הפיסטוק על הקלתית בשכבה אחידה ומהדקים היטב בעזרת תחתית של כוס או גב כף. יוצקים את מלית השוקולד ומיישרים בעזרת מרית.

6

אופים 20-15 דקות עד שחלקה העליון של המלית מתייצב. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין. מקררים 4 שעות לפחות.

לפני ההגשה מצפים ומעטרים

7

מביאים שמנת מתוקה לסף רתיחה ויוצקים על השוקולד. משהים כדקה ומערבבים היטב עד להמסה מלאה של השוקולד. מצננים מעט ויוצקים על הטארט. מיישרים את הציפוי בעזרת מרית ומעטרים בפיסטוקים קצוצים. משהים 10 דקות להתייצבות ומגישים. הטארט נשמר כיומיים-שלושה בקירור.