מתכון

טארט שזיפים וקרם שקדים

זן השזיף שגיב הוא בעל טעמים מאוזנים ואינו חמוץ. כדאי לנצל את עונתו בסוף הקיץ כדי להכין ממנו טארט שזיפים חגיגי

15,980 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
טארט שזיפים וקרם שקדים  של אסף שנער. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: אינה גוטמן
טארט שזיפים וקרם שקדים של אסף שנער. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: אינה גוטמן

תבנית טארט בקוטר 24

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

לקרם שקדים

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

מעבדים קמח, סוכר ומלח במעבד מזון. מוסיפים חמאה ומעבדים עוד כמה שניות עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים מים קרים בהדרגה תוך כדי עיבוד ב־2־3 פולסים. לשים מעט את הבצק על משטח עבודה מקומח עד שהוא מתאחד לכדור שרואים בו את גושי החמאה. משטחים את הבצק לצורת דסקית, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות.

 מכינים קרם שקדים

2

טוחנים שקדים וסוכר במעבד מזון עד לקבלת אבקה. מוסיפים חמאה ומעבדים כמה שניות עד לאיחוד. מוסיפים ביצה ורום ומעבדים כמה שניות עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים קורנפלור ומערבבים.

3

מחממים תנור ל־200 מעלות. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעיגול בעובי 2־3 מ"מ ובקוטר 28 ס"מ. מהדקים את יריעת הבצק לתבנית ולדפנות ומחוררים את תחתית הבצק במזלג. מורחים על הבצק שכבת קרם שקדים ומסדרים את השזיפים על הקרם בצורה ספירלית צפופה.

4

אופים 30־35 דקות בחלק האמצעי־תחתון של התנור עד שהטארט משחים. מוציאים מהתנור ומברישים את השזיפים בריבה המדוללת.