הפטל האדום לא מגיר הרבה נוזלים באפייה ולכן הוא נשאר יציב ואסתטי על פני הטארט. אפשר להחליף אותו בפירות אחרים, רק חשוב שיהיה בהם את השילוב והאיזון בין חמצמצות למתיקות (תותים למשל, בעונתם).
תבנית בקוטר 28 ס"מ
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק פריך
לקר שקדים
להרכבה ולהגשה
אופן ההכנה
1
מכינים בצק: מניחים במיקסר עם וו לישה את כל מרכיבי הבצק למעט הביצה. מערבלים במהירות בינונית עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים ביצה ומערבלים במהירות גבוהה עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לרבע שעה.
2
מכינים קרם שקדים: מערבלים במיקסר עם וו גיטרה חמאה וסוכר כ־5 דקות. מוסיפים ביצה ומנקים את דפנות קערת המיקסר בעזרת לקקן. מוסיפים מלח ושקדים טחונים וממשיכים לעבד עוד כ־3 דקות עד לקבלת קרם אחיד.
3
מחממים תנור ל־200 מעלות. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים על משטח מקומח עד לעובי 2 מ"מ. מעבירים לתבנית פאי ומכניסים למקרר ל־10 דקות. מורחים את קרם השקדים על התחתית בצורה אחידה ומסדרים מעל את הפטל. מכניסים לתנור ומורידים את החום ל־180 מעלות. אופים כ־25 דקות עד שהטארט מזהיב. מצננים. מומלץ להגיש לצד קצפת לא ממותקת.