מתכון

טבולה פריקי

סלט טבולה ירוק ורענן עם טעמים מעושנים שמגיעים מהפריקי

13,721 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
טבולה פריקי. צילום: אילן נחום | סגנון: טליה אסיף
טבולה פריקי. צילום: אילן נחום | סגנון: טליה אסיף

היא נוצרה כדי לעזור לחקלאי הקדום להציל את יבולו, נשתמרה במטבחי האזור ועכשיו זוכה לחשיפה עולמית בזכות סגולותיה הבריאותיות. לידור ברזיק-פרידלנד מותחת את גבולות השימוש בפריקי – החברה הסקסית ביותר במועדון דגני העל. לטבולה פריקי משתמשים בפריקי גרוסה דק, שקצת קשה להשיג, אך יש פתרון: כוס פריקי רגילה וכ-20 פולסים במעבד המזון הביתי יניבו פריקי גרוסה לא אחידה (שלטעמי משדרגת את המרקם של הטבולה). גריסה ביתית תצריך השריה ארוכה יותר במים חמים יותר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מסננים היטב את הפריקי ממי ההשריה ושמים בקערה.

2

מוסיפים עשבי תיבול, בצל, שמן זית, מיץ לימון ומלח. מערבבים בעדינות. טועמים ומתקנים תיבול. משהים חצי שעה לספיגת הטעמים.

3

מוסיפים עגבנייה, טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.

גיוונים:

  • לטבולה חגיגי: במקום עגבנייה מוסיפים 1/2 כוס גרגרי רימון אדומים.
  • משחקים עם הרכב עשבי התיבול: מוסיפים כוסברה או רשאד, משנים את היחס בין הפטרוזיליה והנענע לפי הטעם.