מתכון

טופו משי ים תיכוני

מעין קרם רך, שכל ביס ממנו ממלא את הפה בפיצוץ של טעמים ים תיכוניים: טחינה, שמן זית, עגבניות ודואה עם לימון פרסי

10,881 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2021
טופו של רינת צדוק (צילום: שני בריל; סטיילינג: עינב רייכנר)
טופו של רינת צדוק (צילום: שני בריל; סטיילינג: עינב רייכנר)

היפנים מנצלים את יכולתו המופלאה של הטופו לספוג טעמים כדי להכין הִיָּאיָאקוֹ, מנה קיצית של טופו משי, שמוגש לשולחן בשלמותו כשהוא מתובל בשבבי בוניטו, בצל ירוק, ג'ינג'ר וסויה או פונזו. הלבשתי על הטכניקה הזאת תיבול מקומי והתוצאה היא מעין קרם רך, שכל ביס ממנו ממלא את הפה בפיצוץ של טעמים ים תיכוניים: טחינה, שמן זית, עגבניות ודואה עם לימון פרסי, שאותה מכינים לבד. הדואה שתכינו משתלבת בעוד מגוון רחב של מנות – סלטים, גבינות, תירס צלוי ואפילו מרקים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לדואה

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

מערבבים בקערה שקדים, אגוזי לוז ושומשום, מעבירים לתבנית וקולים 12-10 דקות, עד שהאגוזים פריכים ומזהיבים מעט. מצננים לגמרי.

3

במקביל, קולים זרעי כוסברה על מחבת יבשה 2־ 3 דקות, עד שהם מעלים ניחוח ומשמיעים קולות פצפוץ. מסירים מהלהבה ומצננים לגמרי.

4

מעבירים את השקדים, האגוזים, השומשום וזרעי הכוסברה הקלויים למעבד מזון, מוסיפים 2 סוגי פלפל ולימון פרסי וטוחנים בפולסים לאבקה במרקם גס. שומרים את הדואה בצנצנת נקייה ויבשה למשך שבועיים־שלושה.

5

מניחים טופו על צלחת הגשה ויוצקים מעליו שמן זית. חוצים עגבניות שרי וסוחטים אותן מעל הטופו. מזלפים טחינה גולמית, מפזרים צ'ילי, מלח, זעתר וכף גדושה של דואה ומגישים מיד.