מתכון

טורטה דלה נונה – פאי ריקוטה וצנוברים איטלקי

עוגת ריקוטה וצנוברים היא עוגת הסבתות האולטימטיבית של האיטלקים, והיא כובשת את לבו של כל מי שטועם ממנה

15,809 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2020
טורטה דלה נונה של מירי גולדנפלד. צילום: אילן נחום. סטיילינג: טליה אסיף
טורטה דלה נונה של מירי גולדנפלד. צילום: אילן נחום. סטיילינג: טליה אסיף

בשנות ה-60 גואידו סאמוריני (Guido Samorini) הפעיל מסעדה קטנה ודי מוצלחת בלב שוק סן לורנצו המתויר שבפירנצה. הלקוחות אהבו את האוכל אבל התלוננו על המתוקים, וגואידו החליף את הקינוחים המסעדניים בעוגת ריקוטה וצנוברים, כנראה מהמטבח של סבתו. העוגה כבשה לבבות, התיירים האמריקאים חזרו לחפש אותה במסעדות האיטלקיות בבית והמתכון הפך למבוקש. אלא שגואידו שמר על הסוד עד סוף ימיו, מה שהוביל מעריצים רבים, ביניהם נעמי אמי והנונה הפרטית של המשפחה שלנו, להמציא גרסאות משלהם.

תבנית פאי בקוטר 24 ס”מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

למלית

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

שמים קמח, ביצים, סוכר, חמאה ושמן במעבד מזון ומעבדים לבצק פירורים דביק. מוציאים ממעבד המזון ומעבדים מעט בידיים לבצק אחיד. מניחים בצד ל-10 דקות.

בינתיים מכינים את המלית

2

שמים בקערה ריקוטה, צנוברים, סוכר, קליפת לימון וביצים ומערבבים במזלג לתערובת אחידה.

3

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מרכיבים את העוגה ואופים

4

מחלקים את הבצק ל-2 כדורים ומקמחים את משטח העבודה. מרדדים כדור בצק לקוטר התבנית, מניחים אותו בתוכה ומהדקים. יוצקים את תערובת הריקוטה לתבנית ומפזרים אותה באופן אחיד על פני הבצק. מרדדים את כדור הבצק השני לגודל התבנית ומניחים על המלית. מהדקים בצביטה את שולי הבצק מתחתית התבנית לבצק שמכסה אותה. מחוררים את פני העוגה במזלג.

5

אופים 40 דקות להזהבה. העוגה נשמרת במקרר עד שלושה ימים.