הטורט שמר על טריות במשך יומיים בניגוד לטורט שקדים שנוטה להתייבש במהירות. אני ממליצה בחום לאמץ אותו לעוגות נוספות. אפשר לבחור כל פרי שאתם אוהבים וגם לערבב כמה סוגים – העיקר שיהיו חמצמצים מעט: תותים טריים, קיווי, אננס וכמובן פירות יער מתאימים במיוחד.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לטורט:
לשימון התבנית
לקרם מסקרפונה
להגשה
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית.
מכינים את הטורט
2
שמים שקדים טחונים, חלמונים, אבקת אפייה ומחית פיסטוק בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים לתערובת אחידה.
3
שמים חלבונים וסוכר בקערה נקייה ויבשה ומקציפים לקצף יציב אך לא יבש. מקפלים את הקצף לתערובת השקדים לקבלת תערובת אחידה. יוצקים לתבנית (אם אופים בתבנית פיירקס, יש לרפד בנייר אפייה בכדי להקל על החילוץ).
4
אופים כ-20 דקות עד שהעוגה קפיצית למגע וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש. מצננים ומחלצים מהתבנית.
מכינים קרם מסקרפונה
5
מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר לקצפת רכה. מוסיפים גבינת מסקרפונה וממשיכים להקציף עד לקבלת קרם יציב. מעבירים את הקרם לשקית זילוף ושומרים במקרר עד השימוש.
מרכיבים את העוגה
6
שמים את הטורט על צלחת הגשה, מזלפים עליו את הקרם ומסדרים מעל את הפירות. שומרים מכוסה במקרר עד ההגשה.