מתכון

טטאקי סלמון ואגס יפני על מצע צ'יפס אורז

פאולין שובל מגישה מתכוני גורמה מהירי הכנה שיספקו אפילו חובבי סלואו פוד

5,311 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2019
טטאקי סלמון ואגס יפני על מצע צ'יפס אורז של פאולין שובל. צילום וסטיילינג: איל גרניט
טטאקי סלמון ואגס יפני על מצע צ'יפס אורז של פאולין שובל. צילום וסטיילינג: איל גרניט

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

לצ'יפס אורז

1

מחממים שמן לטיגון. כשהשמן חם מטגנים את דפי האורז במשך 30-40 שניות עד שהם מתנפחים והופכים לצ'יפס פריך. מוציאים מהשמן ומניחים על נייר סופג. שומרים בצד.

לטטאקי

2

מחממים מחבת על אש גבוהה, מוסיפים כפית שמן. מפזרים את השומשום השחור על צלחת נפרדת. מניחים את הסלמון במחבת ו"סוגרים" מכל הצדדים. הסלמון חייב להישאר נא מבפנים. מעבירים מיד לתוך השומשום ומגלגלים על מנת לצפות את הדג מכל הצדדים. מניחים על גבי קרש חיתוך וחותכים לקוביות בגודל ביס. שומרים בצד.

לאגס

3

חותכים את האגס לפלחים בעובי 1 ס"מ. באותה מחבת שמים את פלחי האגס ומטגנים עד להזהבה קלה. מוסיפים כף חומץ אורז ומטגנים עד שהנוזלים מתאדים (כ-2 דקות). מורידים מהאש.

להרכבת המנה

4

מניחים בצלחת את צ'יפס האורז. מסדרים את קוביות הדג וחתיכות הפרי המטוגנות מעל הצ'יפס. מקשטים עם כמה עלי כוסברה. מגישים עם רוטב סויה בצד.