מתכון

טיר-מיסו – טירמיסו עם מיסו

טירמיסו עם נגיעה אסייתית עדינה: תוספת מיסו, שמן שומשום וקינקו (אבקת סויה קלויה). נשיקה מושלמת בין מזרח למערב

2,977 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2022
טיר־מיסו של ליאור משיח. צילום: שני בריל
טיר־מיסו של ליאור משיח. צילום: שני בריל

הכנתי טיר־מיסו לראשונה באוסטרליה. הגעתי לשם אחרי טיול ביפן ויצרתי תפריט קינוחים למסעדה יפנית מקומית. הם עפו על הטיר־מיסו, שהפך בין לילה לבחירת הצוות נשיקה מושלמת בין מזרח למערב. בעיקרון אפשר להשתמש בבישקוטים קנויים, אבל אני מכינה אותם לבד ומוסיפה קצת מיסו גם לעוגיות, כדי שלא יחסר. 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבישקוטים

לתערובת קפה

לקרם זביון

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

מכינים את הבישקוטים

2

מקציפים במיקסר עם וו בלון חלבונים ומלח דקה־שתיים לקצף אוורירי. מוסיפים בהדרגה אבקת סוכר וממשיכים להקציף 5־6 דקות לקצף יציב מאוד.

3

טורפים בקערה נפרדת חלמונים, תמצית וניל ומיסו ומוסיפים לקערת המיקסר. מקפלים בעדינות בעזרת מרית כדי לא לשבור את הקצף. מנפים קמח ומקפלים עד שהוא נטמע.

4

מעבירים את הבלילה לשקית זילוף עם צנתר עגול ומזלפים פסים באורך שמונה־עשרה ס"מ (אפשר לצופף).

5

אופים את הבישקוטים 10־15 דקות להשחמה קלה. בוזקים אבקת סוכר ומצננים מחוץ למקרר לטמפרטורת החדר.

מכינים תערובת קפה

6

מערבבים בקערה אספרסו, סוכר, ציפורן, ליקר ושמן שומשום לתערובת אחידה ושומרים בצד להרכבת הקינוח.

מכינים קרם זביון

7

טורפים בקערת מיקסר המונחת על סיר עם מים רותחים חלמונים וסוכר כ־4 דקות, עד שהסוכר נמס (נוגעים עם האצבע בתחתית הקערה - אם המרקם חולי, ממשיכים לערבב עד שכל הסוכר נמס). מעבירים למיקסר עם וו בלון, מוסיפים סאקה וממשיכים להקציף במהירות בינונית־גבוהה 3 דקות לתערובת בהירה ותפוחה. מאטים את המהירות לבינונית־נמוכה, מוסיפים גבינת מסקרפונה ומיסו ומערבבים לאיחוד, מוסיפים שמנת מתוקה ומערבבים עוד 3־5 דקות, עד שהתערובת מסמיכה אך עדיין נוזלית.

מרכיבים את הקינוח

8

מסדרים שכבת בישקוטים צפופה בתבנית ומברישים בתערובת הקפה (אם הבישקוטים קנויים - טובלים בתערובת הקפה כשתי שניות). יוצקים מעל חצי מכמות קרם הזביון ומיישרים. ממשיכים הלאה עם יתר הבישקוטים והקרם. עוטפים את התבנית בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך לילה.

9

לפני ההגשה מפזרים מעל העוגה אבקת קקאו או קינקו ומגישים.

גיוונים:

  • משתמשים בבישקוטים קנויים.
  • מחליפים את האספרסו בשלוש־ארבע כפות קפה נמס מהול בשלוש כוסות מים רותחים.