מתכון

טראפלס קפה

מתכון קלאסי ובסיסי לטראפלס שוקולד. המרירות של הקפה משתלבת בטבעיות עם השוקולד ויוצרת ממתק קטן ועמוק טעמים

5,943 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2016
טראפלס קפה
טראפלס קפה

רחוק ממסעדות הומות אדם ובלי לעמוד בתור בחנות הפרחים – קבלו מאורן בקר הצעה רומנטית לבילוי בט"ו באב: עומדים קרוב במטבח, אפופים בניחוחות שוקולד מעוררי תשוקה, מגלגלים ביחד טראפלס סקסיים ועגלגלים
מתכון קלאסי ובסיסי לטראפלס שוקולד. המרירות של הקפה משתלבת בטבעיות עם השוקולד ויוצרת ממתק קטן ועמוק טעמים. חשוב לערבב את הגנאש בעדינות, בתנועות ערבוב ולא טריפה, על מנת לא להכניס אליו אוויר.

שימו לב – זמן ההכנה לא כולל מספר שעות קירור במקרר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציפוי:

אופן ההכנה

1

מניחים את השמנת המתוקה והקפה בסיר קטן ומביאים לסף רתיחה.

2

יוצקים את השמנת החמה על השוקולד, ממתינים כדקה ומערבבים את השמנת והשוקולד המומס לגנאש חלק.

3

מצננים את הגנאש לטמפרטורה של כ-30 מעלות ומוסיפים אליו את החמאה עד שהיא נטמעת בתערובת.

4

יוצקים את הגנאש לתבנית מרופסת בנייר אפייה או תבנית סיליקון ומצננים אותו במשך מספר שעות, רצוי מחוץ למקרר (בחדר ממוזג).

5

באמצעות הידיים, יוצרים מהגנאש הקר כדורים קטנים ומגלגלים אותם באבקת הקקאו.

גיוונים:

  • מי שלא אוהב טעם מריר מדי יכול להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב ולהגדיל את כמות השוקולד שבמתכון ל-270 גרם.
  • אם לא משיגים תמצית קפה אפשר להשתמש בשוט אספרסו או בגרגרי קפה.